G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,08
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.143.187,55

Hamas’tan Türk Şehit Hasan Saklanan’a Vefa Mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Filistin’in başkenti Kudüs’te yaşanan olayda İsrail polisinin şehit ettiği Hasan Saklanan’a Hamas tarafından yapılan açıklamada, Türk şehidi Hasan Saklanan’ın kahramanlığı vurgulanarak onun Filistin’in, Gazze’nin, Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın şehidi olarak ilan edildiği belirtildi. Gazze’deki direnişin öncüsü Hamas, Saklanan’ı selamlayarak ona övgüler yağdırdı.

Hasan Saklanan, Ürdün üzerinden Filistin’e giden bir Türk vatandaşıydı. Ürdün’den geçerek Allenby Sınır Kapısı’ndan Filistin’in işgal altındaki başkenti Kudüs’e ulaştı. Ancak Kudüs’e varmasının ardından soykırımcı işgalci askerlere karşı gösterdiği direniş sonucunda şehit oldu. Eyyübiye doğumlu olan 34 yaşındaki Hasan Saklanan’ın imamlık görevini yaptığı ve bir süre önce Şereflikoçhisar ilçesinden Şanlıurfa’nın Kepez mahallesine tayin edildiği belirtildi.

Hasan Saklanan’ın şehit olmasıyla ilgili detaylı bilgiler ilk olarak Haber7 tarafından duyuruldu. Hamas’ın yaptığı açıklama, Saklanan’ın ölümünün ardından duyulan üzüntü ve öfkeyi arttırdı. Hamas, Saklanan’ın direnişçi ruhunu ve cesaretini vurgulayarak onu Filistin halkının gözünde önemli bir simge haline getirdi.

Kudüs şehidi Hasan Saklanan’ın ölümü, Filistin’de uzun süredir devam eden işgal ve zulme karşı verilen mücadelede bir dönüm noktası olarak değerlendirildi. Hamas’ın Saklanan’ı bir kahraman olarak nitelendirmesi, Filistin halkının direniş ruhunun ve birlik beraberliğinin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gösterdi.

Hamas’ın açıklaması, Hasan Saklanan’ın hatırasının Filistin halkı arasında yaşayacağını ve direniş mücadelesinde ilham kaynağı olmaya devam edeceğini gösteriyor. Saklanan’ın ölümü, İsrail’in Filistin halkına yönelik uyguladığı baskı ve zulmün bir kez daha gündeme gelmesine neden oldu. Hamas, Saklanan’ın ölümünün intikamını alacaklarını ve Filistin topraklarını işgalden kurtaracaklarını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
Hamas’tan Türk Şehit Hasan Saklanan’a Vefa Mesajı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!