G-QXXHXL9JW0
USD34,07
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.869,54
BTC2.178.770,94

Hamas ve İsrail Heyetleri Kahire’den Ayrıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze Şeridi’nde yaşanan çatışmaların durdurulması için Hamas ve İsrail heyetleri arasında Kahire’de yapılan ateşkes müzakereleri sonuçsuz kaldı. Mısır’daki arabulucuların çabaları ise sürüyor. Müzakereler sonucunda bir anlaşmaya varılamayarak Hamas ve İsrail heyetleri Kahire’den ayrıldı. Mısırlı kaynaklara dayandırılan haberlere göre, taraflar arasındaki anlaşmazlıkların çözümü için istişare yapmak üzere heyetler ayrıldı. Bununla birlikte, müzakerelerin yeniden başlayıp başlamayacağı konusunda net bir bilgi verilmedi.

Mısır ve diğer arabulucular, taraflar arasında uzlaşma sağlamak adına çabalarını sürdürüyor. Ancak İsrailli yetkililer, Refah ve Gazze’ye yönelik saldırıları durdurmayı kabul etmiyor. İsrail’in saldırılarına devam edeceği yönündeki açıklamalar, ateşkes müzakerelerinin olumsuz bir şekilde sonuçlandığını gösteriyor. İsrailli yetkililer, Kahire’den ayrılan heyetin çekincelerini aracılara ileterek savaşın devam edeceğini belirtti.

Mısır’da yapılan esir takası görüşmeleri, ateşkes anlaşması ve karşılıklı esir değişimlerini ele alıyor. Ancak İsrail, Hamas’ın ateşkes önerisine karşılık vermeden Kahire’ye heyet göndermeyeceğini ve savaşı sonlandırmayı reddettiğini dile getiriyor. Gazze’deki çatışmaların sona ermesi için Hamas’ın güvence talepleri karşısında İsrail’in tutumu belirsizliğini koruyor. Hamas, Gazze’deki savaşın kalıcı olarak durdurulması için garantiler istiyor.

İsrail makamlarına göre Gazze Şeridi’nde 130’tan fazla İsrailli esir bulunuyor. Hamas’ın İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda öldürülen İsrailli esirlerin sayısının arttığını açıkladı. Esirlerin yakınları ve destekçileri, Refah’a yapılacak saldırının hayatları tehlikeye atacağı uyarısında bulunuyor. Bu durum, ateşkes görüşmelerinin önündeki en büyük engellerden biri olarak öne çıkıyor.

Sonuç olarak, Gazze’deki çatışmaların durdurulması için yapılan müzakerelerde taraflar arasında anlaşmazlıklar devam ediyor. Mısır’ın arabuluculuk çabaları ise sürdürülüyor ancak taraflar arasında güvenin sağlanması ve ateşkesin kalıcı olarak sağlanması için daha fazla adım atılması gerekiyor. Uzlaşma sağlanmadığı sürece, Gazze’deki insanlar ve esirlerin yaşamı daha fazla riske girebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hamas ve İsrail Heyetleri Kahire’den Ayrıldı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!