G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.899,52
Petrol74,26
GR. ALTIN2.860,21
BTC2.147.896,28

Hamas Siyasi Büro Üyesi: Netanyahu Anlaşmaya Varılmasını İstemiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamas Siyasi Büro Üyesi Hüsam Bedran, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ateşkese yanaşmayarak anlaşmaya varılmasını istemediğini belirtti. Bedran, İsrail’in temel konularda garanti vermekten kaçındığını ve esirlerin durumunun asıl sorun olmadığını ifade etti. Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıların durdurulması, insani yardımların ulaştırılması, yerinden edilmiş vatandaşların geri dönmesi ve yeniden imar için net bir planın oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Hamas için asıl öncelik, esirlerin salıverilmesi değil, İsrail’in Gazze’deki insanların yaşamıyla ilgili temel konularda arabuluculara güvence vermemesiydi. Bedran, Hamas olarak ABD’yi arabulucu olarak değil, İsrail’in temel ortağı olarak gördüklerini ve Netanyahu’nun anlaşmak istemediğini iddia etti. Hamas lideri, Filistin halkının güçlü direnişi sayesinde müzakerelerde güçlü pozisyonlara sahip olduklarını belirtti.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Bedran, ABD’nin müzakerelerde rol aldığını ve Filistin halkını temsil ederek güçlü kartlara sahip olduklarını belirtti. Hamas liderleri hakkında yapılan tehditlere aldırmadıklarını ve müzakerelerde sadece Filistin halkını temsilen bulunduklarını vurguladı.

Mossad Başkanı David Barnea liderliğindeki İsrail heyeti, ABD dış istihbarat teşkilatı CIA Direktörü Bill Burns ile eş zamanlı olarak, Katar ve Mısır’ın arabuluculuğuyla 22 Mart’ta Doha’ya gitmişti. Ancak Hamas, İsrail’in tavrı nedeniyle ateşkes sağlanamamasından ABD’yi sorumlu tuttu.

Sonuç olarak, Hamas Siyasi Büro Üyesi Bedran, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıların durdurulması ve insani yardımların etkin bir şekilde ulaştırılması gerektiğini belirtti. Netanyahu’nun anlaşmaya yanaşmadığını ve ABD’nin müzakerelerde etkili olduğunu ifade eden Bedran, Filistin halkının haklarını korumak için mücadele ettiklerini ve güçlü bir şekilde temsil etmeye devam edeceklerini söyledi. Hamas’ın İsrail ile varılacak bir anlaşma için çaba gösterdiği ancak İsrail’in tutumunun sorunları çözmede engel olduğunu dile getirdi. Esirlerin salıverilmesi ve Gazze’nin imarı için somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hamas Siyasi Büro Üyesi: Netanyahu Anlaşmaya Varılmasını İstemiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!