G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

Hamas Lideri İsmail Haniye’nin Hayatını Kaybettiği Suikast Sonrası Yapılan Çağrıları Yeniden Hatırlatıyor.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Tahran’da gerçekleşen suikast sonucunda hayatını kaybetmiştir. Haniye’nin ölümü, Filistin halkını destekleme çağrısının yeniden gündeme gelmesine neden olmuştur. Haniye, İsrail’in Gazze halkına soykırım uyguladığını ve hapishanelerdeki Filistinli esirlerin ölüm sayısında artış olduğunu belirtmiştir. Ayrıca esirlere yapılan kötü muamelenin yanı sıra Gazze halkına karşı fiziksel ve psikolojik işkencelerin de yaşandığını dile getirmiştir.

İsmail Haniye, uluslararası toplumun Filistin halkına ve esirlere yönelik saldırıları durdurmada başarısız olduğunu ve ABD’nin bu saldırıları desteklediğini ifade etmiştir. Ayrıca insan hakları kuruluşlarının da Gazze halkına ve hapishanedeki esirlere gerekli desteği sağlamakta yetersiz kaldığını belirtmiştir. Haniye, 3 Ağustos’u ulusal ve uluslararası bir gün ilan ederek Gazze halkı ve hapishanedeki esirlere destek olmak için gösterilerin düzenlenmesini talep etmiştir. Ayrıca İsrail’in saldırıları durana kadar gösterilerin devam etmesini istemiştir.

Haniye’nin ölümü, Filistinli esirlere ve Gazze halkına olan desteği arttırmak adına tüm Arap, İslam ve dünya ülkelerini meydanlara inmeye çağıran bir hareket başlatmıştır. İsrail’in Gazze halkına karşı saldırısı ve hapishanelerde yaşanılan insan hakları ihlallerine karşı sesini yükselten Haniye’nin çağrısına destek verenler, halkın yanında durduklarını ve bu zulme sessiz kalmayacaklarını göstermişlerdir.

Hamas lideri İsmail Haniye’nin Tahran’da suikast sonucunda hayatını kaybetmesi, Filistin davasına destek verenler üzerinde derin bir etki bırakmıştır. Haniye’nin vefatı, Filistin halkına ve esirlere yapılan zulmü uluslararası platformda daha da duyurulmasını sağlamış ve bu konuda duyarlılık oluşturmuştur. Haniye’nin mirası, Filistinli mazlumların haklarını savunmada ve seslerini duyurmada bir ilham kaynağı olmaya devam edecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hamas Lideri İsmail Haniye’nin Hayatını Kaybettiği Suikast Sonrası Yapılan Çağrıları Yeniden Hatırlatıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!