G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.850.296,14

Haliç’te Kürek Şöleni ve Olimpiyat Hedefleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’un kalbinde, tarihi Haliç sularında kıyasıya bir mücadele yaşandı. 4. Uluslararası Haliç Kürek Yarışları, heyecan dolu finalleriyle hafızalara kazındı. 7 farklı kategoride mücadele eden kürekçiler, binlerce İstanbullunun tezahüratları arasında parkurda nefes kesti.

Ezeli Rekabette Fenerbahçe’den Hat-Trick

Gözler, U19 kategorilerinde Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki ezeli rekabete çevrildi. Sarı lacivertliler, üç kategoride de zafere ulaşarak gücünü gösterdi. Fenerbahçe, U19 Erkekler, U19 Kadınlar ve U19 Mix kategorilerinde şampiyonluk kürsüsüne çıktı.

Kocaeli Sümerspor’dan İki Altın Madalya

Open 27+ kategorilerinde ise Kocaeli Sümerspor Kürek Spor Kulübü yıldızlaştı. Mix ve Kadınlar kategorilerinde birincilik kürsüsüne çıkan Kocaeli ekibi, gücünü kanıtladı. Open 27+ Erkekler kategorisinde ise Moda Kürek C şampiyonluğa ulaştı.

Şirketler Kategorisinde Turkcell’in Üstünlüğü

Şirketler Mix kategorisinde ise Turkcell Kürek Takımı, üç ayrı ekiple podyumu domine etti. Turkcell Kürek Takımı A, B ve C ekipleri sırasıyla birinci, ikinci ve üçüncü olarak başarılarını taçlandırdı.

İBB Başkanı İmamoğlu’ndan Su Sporlarına Destek Vaadi

Yarışları izleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, su sporlarının geliştirilmesi için destek vereceklerini açıkladı. İmamoğlu, “Herkesi kürek sporu yapmaya davet ediyorum. Haliç Su Sporları Merkezi’nin yanı sıra, Marmara Denizi ve Haliç’te yeni merkezler açarak kürek sporunu yaygınlaştırmak istiyoruz.” dedi.

Hedef 2036 Olimpiyatları

İmamoğlu, 2036 yılında İstanbul’da düzenlenmesi planlanan Olimpiyat Oyunları’nda kürek sporunun önemli bir yer almasını hedeflediklerini belirtti. “Umut ediyorum aynı Tokyo’da olduğu gibi Olimpiyat Oyunları’na en fazla sporcu yollayacak kulüp olacağız. Ama esas hedefimiz hem olimpik oyunlarda hem paralimpik oyunlarda sporcularımızın madalyalarla ülkemize dönmeleri. Ve tabii ki farklı branşlarda… Tokyo’da branş sayısını oldukça artırmıştık, şimdi daha da artıracağız. Türkiye’de sporun sadece futboldan ibaret olmadığını bütün dünyaya ispat etmemiz lazım, ki sadece futbol değil. Sadece futbolmuş gibi davrandığımızda biliyorsunuz bu sefer kavga edip duruyoruz.” dedi.

Yarışlar Hakkında Detaylar

  1. Uluslararası Haliç Kürek Yarışları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Türkiye Kürek Federasyonu (TKF) iş birliğinde düzenlendi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda başlayan yarışlar, 30 Ekim Pazar günü sona erdi. Haliç’in eşsiz manzarası eşliğinde gerçekleşen yarışlar, kürek sporunun heyecanını ve güzelliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Yarışma Sonuçları

U19 Erkekler:

  1. Fenerbahçe SK
  2. Galatasaray SK
  3. Beşiktaş JK

U19 Kadınlar:

  1. Fenerbahçe SK
  2. Galatasaray SK
  3. Beşiktaş JK

U19 Mix:

  1. Fenerbahçe SK
  2. Galatasaray SK
  3. Beşiktaş JK

Open 27+ Mix:

  1. Kocaeli Sümerspor Kürek SK
  2. Moda Kürek C
  3. Galatasaray SK

Open 27+ Kadınlar:

  1. Kocaeli Sümerspor Kürek SK
  2. Galatasaray SK
  3. Moda Kürek C

Open 27+ Erkekler:

  1. Moda Kürek C
  2. Galatasaray SK
  3. Beşiktaş JK

Şirketler Mix:

  1. Turkcell Kürek Takımı A
  2. Turkcell Kürek Takımı B
  3. Turkcell Kürek Takımı C

Katılımcıların Görüşleri

Yarışlara katılan kürekçiler, organizasyondan ve parkurun güzelliğinden memnun kaldıklarını dile getirdiler. Kürekçiler, İstanbul’un kalbinde böylesine önemli bir yarışa katılmanın gururunu yaşadıklarını belirttiler.

  1. Uluslararası Haliç Kürek Yarışları, hem sporcular hem de izleyiciler için unutulmaz bir deneyim oldu. Fenerbahçe’nin ezeli rekabetteki üstünlüğü, Kocaeli Sümerspor‘un gücü ve İBB Başkanı İmamoğlu‘nun su sporlarına verdiği destek, yarışların önemini bir kez daha vurguladı. Kürek sporunun geleceği için umut vadeden bu organizasyon, İstanbul’un spor turizmine de önemli bir katkı sağladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Haliç’te Kürek Şöleni ve Olimpiyat Hedefleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!