G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.150.406,25

Hakkari Belediye Başkanı görevden alınması sonrası eylem yasakları arttırıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari Belediyesi Eş Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Atış’ın görevden alınması ve yerine kayyum atanması sonrasında bazı şehirlerde olası protesto eylemlerini engellemek amacıyla etkinlik yasaklama kararları alındı. Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasının ardından Diyarbakır ve Van’da eylem yasakları 7 güne çıkarıldı.

Diyarbakır Valiliği, kent genelinde 3-7 Haziran tarihleri arasında duyurulan 4 günlük eylem yasağını 10 Haziran’a kadar uzattı. Van Valiliği ise, 3-9 Haziran tarihleri arasında gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantılarını 7 gün süreyle yasakladığını duyurdu.

Van Valiliği’nin açıklamasında, saldırı olaylarının önüne geçmek amacıyla 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek eylemlerin 7 gün süreyle yasaklandığı belirtildi. Diyarbakır Valiliği de benzer bir açıklama yaparak Hakkari Belediye Başkanı’nın görevden alınması sonrasında olası toplumsal çatışmaların engellenmesi amacıyla il genelinde yasa dışı eylem ve etkinliklerin gerçekleşmemesi için tedbir aldıklarını duyurdu.

Diyarbakır Valiliği, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Atış’ın görevden alınması sonrası terör örgütü sempatizanları, marjinal ve radikal grupların sözde protesto etme çabalarının kamu düzenini ve güvenliği tehlikeye düşürebileceği endişesiyle 3 günlük bir eylem yasağı ilan etti. Bu süre zarfında toplanma, yürüyüş, nöbet, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi gibi her türlü eylemin yasaklandığı açıklandı.

İki ilde alınan bu önlemlerle, Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanması sonrasında olası protesto eylemlerine karşı tedbir alınmış oldu. İlgili valilikler, terör örgütlerinin planlarını bertaraf etmek ve toplumsal çatışmanın önüne geçmek amacıyla gerekli adımları atmaya devam edeceklerini belirttiler.

Sonuç olarak, Hakkari Belediyesi Eş Belediye Başkanı’nın görevden alınması sonrası alınan güvenlik önlemleri ile Diyarbakır ve Van’da olası protesto eylemlerinin engellenmesi amaçlanmaktadır. Valilikler, halkın can ve mal güvenliğini korumak için gerekli tedbirleri almaya devam edeceklerini açıkladılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari Belediye Başkanı görevden alınması sonrası eylem yasakları arttırıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!