G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.139.878,48

Hadise’den Kadınlara Yönelik Şiddete Tepki!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

19 yaşındaki Efe Yıldız, geçtiğimiz gün saat 15.30 civarında İstanbul’un Sultangazi ilçesinde, 19 yaşındaki sevgilisi Elif Arslan’ı boğazını keserek katletti. Efe, ardından 16.00’da Çamlıca Tepesi’ne çağırdığı 19 yaşındaki Zeynep Sönmez’i de vücudunu parçalayıp başını keserek öldürdükten sonra intihar etti. Bu korkunç olay, Türkiye’de büyük bir dehşet yaratırken, birçok kişi yaşananları kınadı.

Aynı gün, Beyoğlu bölgesinde iki suçlu, bir genç kadını sokakta durdurup cinsel saldırıda bulunmaya çalıştı. Olay sırasında çevreden gelen insanların müdahalesiyle kadın kurtarıldı. Ancak polis tarafından gözaltına alınan zanlıların ifadeleri sonrasında serbest bırakılmaları sosyal medyada büyük bir tepkiyle karşılandı. Bu gelişmelerin ardından savcılık, yeni bir gözaltı kararı aldı.

Bu vahşetlere karşı tepkiler artarak devam ediyor. Kadınların sokakta güven içinde yürüyememesi üzerine, ünlü sanatçı Melis Demir de geçtiğimiz akşam verdiği konserde yaşananlara dair şu sözleri sarf etti:

“Biz ne hale geldik? Kadınlar olarak rahatça arabamıza yürüyemeyecek miyiz? Önceki akşam bir arkadaşım ile harika bir akşam geçirdik, ancak arabaya yöneldiğimizde korku hissettik. Arabaya yürümek bile bu kadar korkutucuysa demek ki ülkemizde acil bir şeylerin değişmesi gerekiyor. Biz bunun için yalvarmak zorunda mıyız? Sokaklarda korkarak mı yürüyelim? Umarım yetkililer bizi duyar. Çünkü bu durumu biz tek başımıza değiştiremeyiz. Devletimizin bize sahip çıkması şart.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hadise’den Kadınlara Yönelik Şiddete Tepki!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!