G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,67
CNY4,86
GBP44,99
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
Petrol79,75
GR. ALTIN2.911,52
BTC2.148.234,87

Hacı Adaylarına Özel “Mekke Yolu” Hizmeti Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suudi Arabistan’a gitmek isteyen hacı adayları için Esenboğa Havalimanı’nda gerçekleştirilen “Mekke Yolu” projesi, önemli bir adım olarak açılış programı ile başladı. Ankara Valisi Vasip Şahin, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı Hac ve Umre Pasaport İşleri Genel Müdürü Mansour Alotaibi, Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçisi Fahad bin Assaad Abu Al-Nasr ve Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan’ın katılımıyla gerçekleşen açılış programı ile proje tanıtıldı.

Hacı adaylarının Esenboğa Havalimanı’nda özel alanda tüm işlemlerini hızlı ve kolay bir şekilde halledebileceği proje, Suudi Arabistan’a gidecek olanların yolculuğunu oldukça pratik hale getiriyor. Ankara Valisi Şahin, projenin önemine vurgu yaparak, Suudi Arabistan’daki havalimanlarında yaşanan yoğunluğun azalacağını belirtti. Bu sayede hem hacı adayları hem de havalimanı çalışanları için daha konforlu bir ortam oluşturulmuş olacak.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı yetkilisi Alotaibi, “Mekke Yolu” projesinin bir hac kafilesinin tüm işlemlerini yalnızca 25 dakikada tamamlayabileceğini ifade etti. Hacı adaylarının Türkiye’de yapacakları tüm prosedürleri Esenboğa Havalimanı’nda tamamlayabileceğini belirten Alotaibi, projenin sağladığı kolaylık sayesinde hacı adaylarının Suudi Arabistan’da beklemelerine gerek kalmayacağını dile getirdi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Karslı da projenin önemine dikkat çekerek, Suudi Arabistan yetkililerine teşekkür etti. Proje sayesinde hacı adaylarının yaş ortalamasının getirdiği dezavantajın ortadan kalkacağını belirten Karslı, artık hacıların direkt olarak konaklayacakları otele yerleştirileceğini söyledi.

Büyükelçi Abu Al-Nasr ise proje ile ilgili olarak hacılara büyük bir hizmet sunulduğunu belirtti. Geçen yıl İstanbul’da başlatılan uygulamanın Ankara’ya genişletilmesinin önemini vurgulayan Abu Al-Nasr, hacı adaylarına yapılan gümrük, çanta ve pasaport işlemlerinin Esenboğa Havalimanı’nda tamamlanacağını aktardı. Bu sayede hacı adaylarının seyahat süreçlerinin oldukça kolaylaşacağına işaret etti.

Suudi Arabistan’ın 2018 yılında başlattığı “Mekke Yolu” projesi, Malezya ve Endonezya’dan sonra Pakistan, Fas ve Bangladeş’te de uygulanmaya başlanmıştı. Projeyi hayata geçiren Suudi Arabistan yetkilileri, Türk yetkililere ve Ankara Büyükelçisi Abu Al-Nasr’a teşekkürlerini iletti. Projenin hacı adayları açısından büyük bir konfor sağladığı düşünülüyor ve daha fazla ülkede uygulanması planlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hacı Adaylarına Özel “Mekke Yolu” Hizmeti Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!