G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.134.461,47

Gurbetçiler Edirne’ye akın etti, gümrüklerde hareketlilik başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşları her yıl haziran ayının ilk günlerinde Türkiye’ye tatil için dönmeye başlarlar. Bu dönemde, gurbetçilerin ülkeye girişi için Edirne’deki gümrüklerde özel önlemler alınmaktadır. Edirne Valisi Yunus Sezer, Türk vatandaşlarının rahat bir şekilde ülkeye girebilmeleri için güvenlik önlemlerinin artırıldığını ve gelişmelerin takip edildiğini belirtmiştir.

Edirne Valisi Sezer, gurbetçilerin ülkeye giriş yapmaya başladığını ve yaklaşan gurbetçi sezonu için hazırlıkların tamamlandığını ifade etmiştir. Gümrük kapılarında gerekli tedbirler alınmış ve personel sayısı artırılmıştır. Ek olarak, gümrük kapılarındaki ilave personel görevlendirmeleri de yapılmıştır. Vali Sezer, gurbetçilerin rahat bir şekilde ülkeye giriş yapmaları için emniyet ve gümrük birimleriyle işbirliği içinde çalıştıklarını vurgulamıştır.

Gümrük kapılarındaki giriş ve çıkış sayılarında artış gözlenmektedir. Yunanistan ve Bulgaristan’a açılan sınır kapılarından geçen araç ve yolcu sayısında bu yıl bir artış yaşanmaktadır. Geçen yıla göre yolcularda %15, araçlarda ise %20’lik bir artış söz konusudur. Özellikle nisan ayında günlük ortalama yolcu ve araç giriş-çıkış sayıları artmıştır. Yolcu sayısında 38 bin, araç sayısında ise 13 bin 900 civarında bir artış gözlemlenmiştir. 2024 yılında ise araç giriş-çıkış sayısının 1 milyon 534 bin 753 olarak tahmin edilmektedir.

Tüm bu gelişmeler doğrultusunda, Edirne gümrük kapılarında hareketlilik artmış ve gurbetçi sezonu başlamıştır. Vali Sezer ve ilgili kurumlar, gurbetçilerin sorunsuz bir şekilde ülkeye giriş yapabilmeleri için gerekli önlemleri almış ve süreci yakından takip etmektedirler. Gümrüklerdeki artan giriş-çıkış sayıları, ülke ekonomisine de olumlu katkı sağlayarak turizm sektörünü canlandırmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gurbetçiler Edirne’ye akın etti, gümrüklerde hareketlilik başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!