G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,83
CNY4,88
GBP45,42
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol73,82
GR. ALTIN2.912,62
BTC2.112.850,87

Güngenler, Kara Para Aklama ve Sahte Belge İddiasıyla Tutuklanma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı ‘kara para aklama’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ soruşturması kapsamında 17 kişi gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. Bu kişiler arasında sosyal medya fenomenleri Neslihan ve İnanç Güngen de bulunuyordu. Neslihan ve İnanç Güngen hakkında ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek’, ‘suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama’, ‘resmi belgede sahtecilik’, ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlarıyla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Güngen çiftinin ülke genelinde 50 güzellik salonuna sahip oldukları ve sahte ustalık ve kalfalık belgeleri düzenleyerek nitelikleri uygun olmayan kişilere işyeri açma fırsatı verdikleri tespit edilmişti.

Neslihan ve İnanç Güngen’in ülke genelinde 746 şikayetin bulunduğu ortaya çıkmıştı. Güngen çiftinin dolandırıcılık suçundan elde ettikleri geliri diğer bayilerle anlaşma yaparak akladıkları belirlenmişti. Ayrıca, şüphelilerin sahte belgeleri 2 bin TL’ye satın alıp 20 bin liraya franchise bayilerine sattıkları tespit edilmişti. MEB ve Halk Eğitim Merkezi ile yapılan yazışmalarda franchise bayilerinin sistemde kayıtlı olmadığı belirlenmişti.

Neslihan Güngen’in franchaiselarından hizmet alan ve zarara uğrayan müşterilerin şikayeti üzerine dolandırıcılık suçundan işlem yapılan franchaiseların Güngen çiftine karşı müşteki olduğu ortaya çıkmıştı. Neslihan Güngen’in içeriği sahte olan ürünleri “kolajen ip tedavisi”, “gençleştirme ipi” gibi adlar altında pazarladığı da belirlenmişti. Şirketler arasındaki hesap hareketlerinin hacminin 1,5 milyar TL olduğu ve bu hareketlerin suç gelirini aklamaya yönelik olduğu açığa çıkmıştı. Neslihan ve İnanç Güngen’in de aralarında bulunduğu toplam 65 kişi operasyonla gözaltına alınmıştı.

Bugün adliyeye sevk edilen 43 kişiden 17’si tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken, 21 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca, 5 kişi adli kontrol şartı olmaksızın serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında vergi müfettişi ile görüşmek istediği tespit edilen Neslihan Güngen’in tüm mal varlığına el konulmuştu. Son olarak, Neslihan ve İnanç Güngen çifti dahil olmak üzere toplam 43 kişinin adliyeye sevk edilmesiyle soruşturma devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Güngenler, Kara Para Aklama ve Sahte Belge İddiasıyla Tutuklanma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!