G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO37,73
CNY4,87
GBP45,03
EURO/USD1,10
BIST8.898,23
Petrol77,16
GR. ALTIN2.914,20
BTC2.067.975,48

Güney Kore ve Peru Arasında FA-50 Uçağı Anlaşması İmzalandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kore ile Peru arasında FA-50 hafif taarruz uçağının kritik parçalarının bir kısmının Peru’da üretimine dair önemli bir anlaşma imzalandı. Peru Savunma Bakanlığı ile Güney Kore arasında yapılan bu anlaşmaya göre, FA-50 uçağının 250 parçası Peru içerisinde üretilecek.

Peru Savunma Bakanlığı, SEMAN Peru ve Korea Aerospace Industries (KAI) arasında imzalanan ticari anlaşmanın ülkenin savunma sanayisini güçlendireceğini açıkladı. Bu anlaşma sayesinde SEMAN Peru, 250 havacılık parçası üreterek yüksek teknoloji standartlarına sahip bir üretim hizmet sağlayıcısı konumuna gelecek. Peru Bakım Servisi’nin ekonomik ve itibar değerinin artırılmasına da katkı sağlayacak olan bu anlaşma, ülkenin aeroteknik kapasitelerini geliştirerek savunma sanayisinde daha etkin bir rol üstlenmesini sağlayacak.

Güney Kore merkezli savunma sanayii araştırmacısı Mason’a göre, Peru’nun FA-50 uçaklarını tedarik etmesinin yanı sıra 4.5. nesil savaş uçağı projesi olan KF-21 savaş uçağı programına katılması da olası görünüyor. Korea Aerospace Industries (KAI), FA-50 savaş uçağının tek koltuklu versiyonunu geliştirme planlarını açıklayarak pazar payını artırmayı hedefliyor. Şirketin bu kararı, son dönemde Polonya ve Malezya’ya FA-50 savaş uçağı ihraç etmesi ve yerli süpersonik savaş uçağı olan KF-21’in geliştirilmesi gibi başarıların ardından geldi.

KAI, FA-50’nin tek koltuklu versiyonunu geliştirmek için ciddi yatırımlar yapmayı planlıyor. Küresel savaş uçağı pazarında artan talebe cevap vermek amacıyla 35.6 milyar wonluk (yaklaşık 27 milyon dolar) bir yatırım yapacak olan şirket, şu ana kadar 138 adet FA-50 ihraç etmiş ve tek koltuklu versiyona yönelik talepleri de değerlendirmeye aldı.

Bu anlaşma ile birlikte Peru’nun savunma sanayisi daha da güçlenecek ve ülke, FA-50 uçağı için kritik parçaların üretimi konusunda daha bağımsız bir konuma gelecek. Güney Kore ile Peru arasındaki bu işbirliği, iki ülke arasındaki savunma ilişkilerinin gelişmesine de katkı sağlayacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Güney Kore ve Peru Arasında FA-50 Uçağı Anlaşması İmzalandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!