G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65

Güney Kore Sınırında Tansiyon Yükseliyor: Kuzey Kore Askerlerinin Sınır İhlalleri Artıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kore ordusu, bir grup Kuzey Kore askerinin Askerden Arındırılmış Bölge içindeki Askeri Sınır Çizgisi’ni geçerek Korelerarası kara sınırını ihlal etmesi üzerine uyarı ateşi açtı. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kuzey Koreli askerlerin kendi sınırlarına dönmesiyle olayın son bulduğu belirtildi. Bu olay, Kuzey Kore’nin son 2 haftada gerçekleştirdiği sınır ihlallerinin sayısını 3’e yükseltti. Kuzey Kore askerleri daha önce 9 Haziran ve 18 Haziran’da da benzer şekilde sınırı aşmış ve Güney Kore ordusu tarafından uyarı ateşi açılmıştı.

Bu olayların ardından Güney Koreli aktivistlerin Pyongyang’ı kızdıracak bir hamlede bulunduğu ortaya çıktı. Özgür Kuzey Kore Savaşçıları adlı grup, Kuzey Kore’ye propaganda broşürleri, bir dizi bölümü ve ünlü şarkıcı Lim Young-woong’un şarkılarını içeren USB bellekler ve ABD dolarlarını taşıyan 20 balon daha gönderdi. Bu hamle, bölgede muhtemel çatışma endişelerini artırırken, Kuzey Kore’nin Güney Koreli aktivistlere misilleme olarak çöp taşıyan binlerce balon gönderdiği hatırlatıldı. Güney Kore hükümeti ise bu olayın ardından, iki ülke arasında askeri gerilimleri azaltmaya yönelik 2018 anlaşmasını tamamen askıya aldıklarını duyurmuştu.

Tüm bu gelişmeler bölgedeki tansiyonu yükseltirken, Kuzey Kore’nin sınır ihlalleriyle ilgili Güney Kore ordusunun dikkatli bir şekilde hareket etmeye devam edeceği belirtildi. Her iki ülke arasındaki ilişkilerin zaten gerilimli olduğu düşünülürse, bu tür olayların daha da gerilime yol açabileceği endişesi taşınıyor. Güney Kore’nin sınır güvenliğini korumak için aldığı önlemler ve Kuzey Kore’nin bu tür provokatif hareketlerinin nasıl yanıtlandığı bölgedeki barış ve istikrarın geleceği açısından büyük önem taşıyor. İki ülke arasında herhangi bir çatışma riski artış gösterirken, uluslararası toplumun da bu gelişmeleri yakından takip ettiği biliniyor. Son olarak, Kuzey Kore’nin Güney Kore’ye yönelik saldırgan tavrının nedenlerinin ve bu tür olayların nasıl çözüme kavuşturulabileceğinin üzerinde yoğun bir şekilde durulması gerektiği vurgulanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Güney Kore Sınırında Tansiyon Yükseliyor: Kuzey Kore Askerlerinin Sınır İhlalleri Artıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!