G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.859.420,04

Güney Kore Ordusu Lazer Hava Savunma Sistemi ile Güçleniyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kore savunma envanterine lazer hava savunma sistemi ekliyor. Kore Savunma Tedarik Programı İdaresi (DAPA), Hanwha Aerosapce şirketi tarafından geliştirilen Block-1 lazer hava savunma sistemi üretimine başlandığını 11 Temmuz günü duyurdu. Bu bağlamda Hanwha Aerospace ile Kore Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri, ilgili lazer silahının tedarikine ilişkin geçtiğimiz Haziran ayında 72.5 milyon dolar (100 milyar KRW) tutarında sözleşme imzalamıştı. İlk parti lazer hava savunma sistemi teslimatı ise 2024 yılının sonunda başlayacak.

DAPA tarafından yapılan açıklamada; lazer sisteminin sessiz bir şekilde, mühimmat gereksinimi olmadan sadece elektrik ile çalıştırılabildiği duyuruldu. Sistem, hedefleri optik fiberden üretilen ışık kaynaklı bir lazerle doğrudan ışınlayarak etkisiz hâle getiren yeni bir konsepti benimsemektedir. Küçük insansız hava araçlarını ve FPV droneları yakın mesafeden hassas bir şekilde vurabilen bu sistem, geleceğin savaş alanında oyunun kurallarını değiştirebilecek potansiyele sahip.

Defence Blog’un haberine göre Güney Kore, ordusunda resmi olarak lazer silah sistemi kullanan ilk ülke konumuna gelmiştir. Lazer silahı, 10 ila 20 saniye süren her bir ateşlemede, hedefin bölgesel sıcaklığını 700°C’nin üzerine çıkararak elektronik sistemlerini ve motorlarını devre dışı bırakmak üzere tasarlanmıştır. Block-1 sisteminin her bir ateşleme maliyeti ise yaklaşık olarak 1.5 dolar (2000 KRW) seviyesindedir ve güdümlü savunma sistemlerine göre maliyet etkin bir çözüm sunmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Güney Kore Ordusu Lazer Hava Savunma Sistemi ile Güçleniyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!