G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.111,52

Güney Asya’da Şiddetli Yağışlar Felakete Neden Oldu: Çok Sayıda Ölü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Asya’da yaşanan şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sel ve toprak kaymaları neticesinde Vietnam, Tayland ve Myanmar’da ciddi can kayıpları yaşandı. Vietnam’da en az 233 kişi, Tayland’da en az 33 kişi ve Myanmar’da en az 19 kişi hayatını kaybetti. Muson sezonu ile Yagi Tayfunu’nun etkisi altında kalan bölgede, arama kurtarma ve yardım çalışmaları zorlu koşullar altında devam ediyor.

Vietnam, Tayland, Myanmar ve Laos gibi ülkelerde yaşanan felaketlerde yüzlerce kişi can verdi ve halen kayıpların bulunması için çalışmalar sürüyor. Meteoroloji uzmanları, bölgedeki şiddetli yağışların ay sonuna kadar devam edeceğini belirtirken, yetkili kurumlar da halkı gerekli önlemleri almaları konusunda uyarıyor.

Yagi Tayfunu’nun en fazla hasara neden olduğu Vietnam’da ölü sayısı 233’e yükseldi. Ülkede yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda felaketin bilançosu giderek artıyor. Bununla birlikte en az 800 kişi yaralandı ve 103 kişi hala kayıp durumda. Vietnam’a ABD, Avustralya ve Güney Kore’den gelen desteklerle çalışmalar sürdürülüyor.

Myanmar’da da durum endişe verici. Sular altında kalan bölgelerde yaşayan insanlar tahliye edilirken, Myanmar Yangın ve Acil Durum Departmanı tarafından yapılan açıklamaya göre, selde hayatını kaybedenlerin sayısı 19’a ulaştı. Naypyidaw başkentinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle birçok uçuş iptal edilirken, demiryolu ve otoyolların sular altında kaldığı belirtildi.

Tayland ve Myanmar arasındaki Mae Sae Nehri’nin taşması sonucu iki ülkenin sınır şehirleri sular altında kaldı. Her iki ülkenin askeri birlikleri de arama kurtarma çalışmalarına destek olurken, şiddetli yağışlar nedeniyle çalışmalar zaman zaman aksasa da devam ediyor.

Tayland’da ise Başbakan Paetongtarn Shinawatra, sel ve toprak kaymaları sonucu hayatını kaybeden 33 kişinin olduğu afet bölgesini ziyaret etti. Acil durum merkezlerini inceleyen başbakan, evlerinden tahliye edilen vatandaşlarla bir araya geldiğini ve hükümetin toplam 7 bakanlıkla ortak bir acil durum çalışması yürüttüğünü ifade etti. Su seviyesinin azalmasını beklemeden ihtiyaç sahibi vatandaşların tahliyesi ve gıda yardımlarının sağlanması hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Güney Asya’da Şiddetli Yağışlar Felakete Neden Oldu: Çok Sayıda Ölü!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!