G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,09
CNY4,85
GBP45,74
EURO/USD1,11
BIST10.061,98
Petrol74,86
GR. ALTIN2.885,79
BTC2.172.139,46

GSB Yurt Başvuruları İçin Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2024-2025 akademik yılında yükseköğrenim öğrencileri için Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) yurt başvurularının başladığını duyurdu. Bu duyuru ile birlikte, üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıf öğrencileri için GSB yurt başvuruları da başlamış oldu. Bakan Bak, yurt başvurularının son başvuru tarihini 24 Ağustos Cumartesi günü saat 23.59 olarak açıkladı.

Başvuruların e-Devlet üzerinden yapılacağı duyuruldu. Başvurular sürecinde öğrencilerden sosyal ve ekonomik durumlarına ilişkin beyanlar alınacak. Bu beyanlar, başvuru sonrasında 12 farklı kamu kurum ve kuruluşu tarafından değerlendirilecek ve başvurular sonuçlandırılacak. Yerleştirme sürecinde ailenin gelir ve sosyal durumu ile öğrencinin başarı kriterleri göz önünde bulundurularak öğrencilerin durumu tespit edilecek. Başvuru beyanlarının doğruluğu ise çeşitli kurumlar tarafından incelenecek.

Önceki eğitim döneminde öğrenciler için yurt ücreti aylık 570 TL olarak açıklanmıştı. Bu yılki yurt ücretleri ve diğer detaylar ile ilgili bilgiler, başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından açıklanacak. Başvuru sürecinin 24 Ağustos Cumartesi günü saat 23.59’a kadar devam edeceği ve bakanlığın sosyal medya hesapları üzerinden duyuruların yapılacağı belirtildi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yükseköğrenim öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak adına yapılan bu başvuruların önemine vurgu yaptı ve öğrencilere başvurularını eksiksiz bir şekilde tamamlamaları konusunda uyarılarda bulundu. Tüm yükseköğrenim öğrencilerinin bu imkandan faydalanabilmesi amacıyla başvuru sürecine ilişkin gerekli bilgilendirmelerin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapıldığı belirtildi. Aydınlatıcı bilgilerle desteklenen bu duyurunun gençlerin eğitim hayatlarına destek olacağı düşünülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
GSB Yurt Başvuruları İçin Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!