G-QXXHXL9JW0
USD34,07
EURO37,94
CNY4,82
GBP45,22
EURO/USD1,11
BIST9.774,49
Petrol73,37
GR. ALTIN2.802,42
BTC2.121.231,93

Google, İsrail Anlaşmalarını Protesto Eden Çalışanlarını Tutuklattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Google, İsrail ile yaptığı anlaşmaları protesto eden çalışanlarını polis çağırarak dağıttı ve bazı çalışanlar tutuklandı. Firmanın “Nimbus Projesi” olarak adlandırılan anlaşması, çalışanların tepkisini çekmeye devam ediyor. Çalışanlar, bu anlaşmanın Filistinlilerin izlenmesine ve yasa dışı verilerin toplanmasına olanak sağlayacağını düşünüyor.

Google çalışanları arasında yer alan bir grup, firmanın Kaliforniya Sunnyvale ve New York’taki tesislerinde protesto gösterileri düzenledi. Hatta bazı çalışanlar, Google Cloud CEO‘su Thomas Kurian‘ın ofisini bastı. Grubun sözcüleri, Google’ın eyleme katılan çalışanları kartlarını iptal ettiğini ve idari izne çıkardığını belirtti. Olayların büyümesi üzerine polis çağıran Google, bazı çalışanların tutuklanmasına neden oldu.

New York Polis departmanından alınan bilgiye göre, protestoculardan dördü, Google’ın New York’taki merkezine izinsiz girdikleri gerekçesiyle tutuklandı ancak daha sonra serbest bırakıldı. ABD merkezli şirket, olaylara karışan 28 çalışanın işine son verdi.

Nimbus Projesi adıyla imzalanan anlaşmanın Nisan 2021’de İsrail ile Google ve Amazon şirketleri arasında yapıldığı belirtiliyor. İsrail, projenin hükümete ve savunma kuruluşlarına her şeyi kapsayan bir bulut çözümü sunmayı amaçladığını duyurdu. Ancak projenin ayrıntıları Google ve Amazon çalışanları tarafından kamuoyuna açıklanmıştı.

Projenin detaylarına göre, İsrail’e askeri ve idari alanda yapay zeka ve bulut bilişim desteği sağlanacak. Bu teknoloji, Filistinlilerin daha kolay tespit edilmesini sağlayacak ve konumlarının belirlenmesine olanak tanıyacak. Sistemin duygu analizi yetenekleri sayesinde fotoğraflar ve konuşmaların duygusal içeriği değerlendirilebilecek ve kullanıcıya sunulabilecek.

Nimbus projesi, İsrail ordusunun veri tabanlarını ve diğer kaynakları kullanarak tahminlerde bulunabilecek ve istenilen kişi ve yerlerin konumlarını belirleyebilecek bir yapıya sahip olacak. Bu anlaşma, Google çalışanlarının büyük tepkisine ve protestolarına neden olmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Google, İsrail Anlaşmalarını Protesto Eden Çalışanlarını Tutuklattı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!