G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,14
CNY4,85
GBP45,80
EURO/USD1,12
BIST10.029,73
Petrol74,50
GR. ALTIN2.915,18
BTC2.177.914,42

Gönüllüler Ramazanda Depremzedelere Yardım Etmeye Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Afet sonrası depremzedeler için yardım çalışmalarını sürdüren gönüllüler, İbrahim Çeçen Konteyner Kenti’nde iftar yemeği hazırlıklarına devam ediyor. Her gün üç çeşit yemek yapıp, ilçedeki depremzedelere ulaştıran gönüllüler, ramazanda 2 bin kişilik sahur hazırlığı da yapıyor. Ebru Baybara Demir, günde 12 bin kişilik sıcak yemek dağıttıklarını ifade etti. Ayrıca, sahur yemeği ve erzak paketlerinin de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Demir, gönüllü sayısının 70 olduğunu ve sürekli değiştiğini vurguladı. Ramazan Bayramı’ndan sonra kalıcı projeler hayata geçirmeyi planlayan Demir, çocuklara okul kahvaltıları ve daha sağlıklı yemekler sunmak amacıyla uzun vadeli çalışmalar yapacaklarını belirtti. Gönül mutfağının destek veren gastronomi bölümü öğrencileriyle güçlü bir ekip oluşturduklarını ifade etti.

Gönültaş, Ayvalık’ta yaşamasına rağmen Hatay’daki yardım çalışmalarına katılmak için sık sık geldiğini dile getirdi. Mutfakta çalışarak depremzedelere yardım ettiğini ve onlara faydalı olmaya çalıştığını söyleyen Gönültaş, çiftçilere de destek verdiklerini ve Hatay için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Aşçılık bölümü öğrencisi Büyükaslan, mesleki deneyim kazanmak için çalıştığını ve gönüllü olarak yardım etmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Gönüllü olarak başlayan Aktepe, artık mutfağın sabit bir çalışanı haline geldiğini belirtti. Gana’dan gelen Issıka ise gastronomi öğrencisi olarak depremzedelere yardım etmek için elinden geleni yapmaya çalıştığını belirtti. Gönüllüler, mutfakta birlikte çalışarak depremzedelere destek olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyorlar. Son olarak, tüm bu yardım faaliyetlerinin AA kaynaklı olduğu belirtilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gönüllüler Ramazanda Depremzedelere Yardım Etmeye Devam Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!