G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,86
CNY0,000000
GBP44,91
EURO/USD1,11
BIST9.653,14
Petrol72,14
GR. ALTIN2.821,43
BTC1.997.824,49

Göktaş: Koruyucu Ailelerin Sevgi Dolu Emekleri Çocuklar İçin Umut Işığı oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eyüpsultan’daki bir tema parkta düzenlenen İstanbul Çocukları Vakfı Koruyucu Aile Şenliği’nde İstanbul Valisi Göktaş, koruyucu ailelerin önemine vurgu yaptı. Çocukların koruyucu ailelerde şefkat dolu bir ortamda büyüdüğünü belirten Göktaş, ailelere teşekkür etti.

Başarılı çalışmalarından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a da teşekkürlerini sunan Göktaş, çocukların güvenli ve sevgi dolu bir ortamda yetiştirilmesinin önemine dikkat çekti. Her çocuğa sağlıklı bir yaşam sunma gayretinde olduklarını söyleyen Göktaş, koruyucu ailelerin önemini vurguladı.

Çocuk koruma hizmetlerini geliştirmek için çalışmalarının devam ettiğini belirten Göktaş, bugün 10 bin 266 çocuğun 8 bin 551 koruyucu aile yanında sevgi ve güven içinde büyüdüğünü açıkladı. Aynı zamanda özel gereksinimli çocukların da koruyucu aile şefkatinde büyüdüğünü ifade etti.

UNICEF işbirliğiyle başlatılan Koruyucu Aile Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında özel çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Göktaş, koruyucu aile hizmetlerinin kapsamını genişlettiklerini belirtti. Geçici aile koruma sisteminin pilot illerde uygulanması için düzenlemeler yaptıklarını, aynı zamanda koruyucu ailelere çocukların okul bilgilerine erişme imkanı sağladıklarını açıkladı.

Ailenin önemine vurgu yapan Göktaş, ailelerin ‘Güçlü Birey, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye’ hedefine katkı sağladığını belirtti. İstanbul Valisi Davut Gül de koruyucu ailelerin binlerce çocuğa umut olduğunu söyledi. Koruyucu ailelerin çocukların hayallerine sıkıca sarıldığını belirten Gül, koruyucu aile sayısını artırmak için çalışacaklarını sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Göktaş: Koruyucu Ailelerin Sevgi Dolu Emekleri Çocuklar İçin Umut Işığı oldu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!