G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,58
CNY4,85
GBP44,97
EURO/USD1,09
BIST9.132,30
Petrol77,20
GR. ALTIN2.879,97
BTC2.088.125,32

GİB Turistik İşletmelerdeki Denetimleri Artırıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte Gelir İdaresi Başkanlığı, turistik bölgelerdeki işletmeler üzerindeki denetimlerini artırıyor. Özellikle Antalya, Muğla ve İzmir gibi turizm merkezlerinde faaliyet gösteren işletmeler, gece kulüplerinden yat turizmine, plaj kulüplerinden restoranlara kadar geniş bir yelpazede denetim altında tutulacak. Bu bölgelere ek denetim personeli gönderilerek vergi uyumunun sağlanması ve kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesi amaçlanıyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2023 yılında kısa süreli konut kiralamalarını yakından takip edecek. Gelir analizleri sonucunda gelir elde eden kişilerin vergi beyannamelerini düzenlemeleri için çağrılacak ve gönüllü beyanname verme teşviki sağlanacak. Bunun yanı sıra, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan lisans alan ve kiralanabilir konutlara sahip olanlar da denetim sürecine dahil edilecek.

Denetim kapsamında bulunan faaliyet alanları arasında gece kulüpleri, yat turizmi, plaj kulüpleri, restoranlar, günübirlik konutlar, otel ve pansiyonlar ile işlek cadde ve sokaklar yer alıyor. Bakan Mehmet Şimşek, kayıt dışı ekonomiyle mücadele konusuna büyük önem verdiklerini belirterek, elde edilen sonuçlar doğrultusunda gerekli işlemlerin yapılacağını vurguladı. Şimşek, “Kayıt dışı ekonomiyle mücadelemiz kesintisiz ve kararlı bir şekilde devam edecek.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
GİB Turistik İşletmelerdeki Denetimleri Artırıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!