G-QXXHXL9JW0
USD34,28
EURO37,68
CNY4,86
GBP44,92
EURO/USD1,10
BIST9.032,56
Petrol79,60
GR. ALTIN2.917,22
BTC2.146.757,82

Gençlerin Geleceği Karanlık: NEET Oranı ve Umutsuzluğun Derin Çöküşü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genç, yaptığı araştırma önergesinde şu önemli verilere dikkat çekti: “2022 yılında Türkiye’de NEET olarak adlandırılan gençlerin oranı yüzde 24,2 olarak kaydedilmiştir. Ancak, bu oran hala OECD ve Avrupa Birliği ülkeleri arasında en yüksek seviyelerden birini temsil etmektedir. NEET gençlerin büyük bir bölümü, eğitim ve istihdamdan uzaklaşmanın yanı sıra, geleceğe dair umutlarını da kaybetmiş durumdadır.”

### “GENÇLERİN YÜZDE 78,5’İ TANIŞLARININ YOKLUĞUNU İFADE EDİYOR”

CHP’li Genç, önergenin gerekçesinde Türkiye’deki NEET oranının yüksek olmasının birçok sebepten kaynaklandığını vurguladı. “Yapılan araştırmalar, gençlerin yüzde 86,3’ünün Türkiye’de bir tanıdıkları olmadan iş bulmanın zor olduğunu düşündüğünü ortaya koymaktadır. Ayrıca, yüzde 79,3’ü Türkiye’de fırsat eşitliğine sahip olmadıklarını ifade etmektedir. Gençlerin yüzde 78,5’i ise önemli pozisyonlarda tanıdıkları olmadığı için iş bulamadıklarını belirtmektedir.”

Araştırmalar, gençlerin yüzde 52,4’ünün mevcut iş imkanlarının 20 yıl öncesine göre daha kötü olduğunu düşündüğünü göstermektedir. Bununla birlikte, gençlerin yüzde 75,5’i eğer imkanları olursa yurtdışında çalışmak istediklerini ifade etmektedir. Bu durum, gençlerin Türkiye’de kendilerine bir gelecek görmediklerini ve yurtdışında daha iyi fırsatlar arayışı içinde olduklarını ortaya koymaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gençlerin Geleceği Karanlık: NEET Oranı ve Umutsuzluğun Derin Çöküşü!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!