G-QXXHXL9JW0
USD34,20
EURO37,09
CNY4,80
GBP44,64
EURO/USD1,08
BIST9.002,34
Petrol74,66
GR. ALTIN2.979,76
BTC2.315.776,72

Genç Kız Profiliyle Dolandırıcılık: 609 Bin Lira Zarar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı olan Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, C.Y. (61), A.T. (25), Y.A. (36) ve M.U. (40) isimli dört şahsın toplamda 609 bin lira dolandırılmasının ardından harekete geçti. Soruşturmayı Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde derinleştiren ekipler, dolandırıcıların önce kurbanlarına sahte genç kız profili açarak mesajlar gönderdiklerini tespit etti. Bu mesajlarda kurbanlara, “Numaranızı rehberime kaydetmişim, hatırlayamadım? Kimsiniz?” şeklinde ileti gönderilip kurbanların tuzağa düşürüldüğü ortaya çıktı.

Şüpheliler daha sonra kendilerini genç kızın babası, avukat, uzlaştırmacı veya savcı gibi tanıtarak kurbanları tehdit etti ve korkuttu. Dolandırıcılık çetesi, mağdurlara “Yaşı küçük kız çocuğuna cinsel istismar suçundan ceza alacaksın” yalanı ile korku salıp paralarını aldılar. Bu yalanı sürdüren çeteden dört kişinin toplamda 609 bin lira aldığı belirlendi.

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelileri yakalamak için operasyon düzenledi. Mersin, Şanlıurfa, Van, Bingöl, Hakkari, İstanbul, İzmir ve Antalya’da 11 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenleyerek 9 şüpheliyi gözaltına aldı. Operasyonlarda yapılan aramalarda 14 cep telefonu ve sim kartı, 44 kredi ve hesap kartı, flash bellek, hafıza kartları, 1 silah şarjörü ile 9 mm çapında fişek ele geçirildi.

Emniyetteki sorguları tamamlanan şüphelilerden 7’si Bursa’da, A.K. Hakkari’de ve Y.B. ise Bingöl’de adliyeye sevk edildi. Mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilen şüpheliler, dolandırıcılık suçundan yargılanacak.İHA haberine göre,
Bu olay dolandırıcılık suçu kapsamına girmektedir. Bu tür durumlarla karşılaşıldığında kişilerin dikkatli olması ve emniyet güçlerine başvurması önemlidir. Çünkü dolandırıcılar sıklıkla farklı yöntemler kullanarak insanları tuzağa düşürmektedir. Dolandırıcılık suçunun önüne geçebilmek için toplumun bilinçlendirilmesi ve suçluların yakalanması büyük bir önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Genç Kız Profiliyle Dolandırıcılık: 609 Bin Lira Zarar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!