G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,37
CNY4,81
GBP44,84
EURO/USD1,09
BIST8.857,58
Petrol73,81
GR. ALTIN2.926,73
BTC2.254.594,08

Gecenin Güvencesi: Şişli’de Kadınlar ve Engelliler için Ücretsiz Mekik Servisi Başlıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şişli Belediyesi, 3 Mayıs tarihinde başlattığı Mekik servisiyle, 12 farklı rotada günlük olarak 07.00 ile 20.00 saatleri arasında ücretsiz ulaşım hizmeti sunmaya devam ederken, yeni bir uygulama ile gece saatlerinde de hizmet vermeye başladı. Bu özel seferler, kadınlar, yaşlılar ve engelliler gibi hassas grupların güvenliğini öncelikli olarak gözetiyor. Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, kadınlara yönelik şiddetin arttığı bir dönemde bu adımı attıklarını ifade ederek, kadınların güvenli, özgür ve eşit bir şekilde yaşaması için tüm kamusal kaynakların seferber edileceğini vurguladı.

Başkan Şahan, “İstanbul’un merkezi konumundaki Şişli’de, her zaman olduğu gibi gece ve gündüz fark etmeksizin vatandaşlarımızın rahat ve güvende hissetmeleri için aralıksız çalışıyoruz. Gündüz saatlerinde mekik servislerimizle 210 binden fazla kişiyi ücretsiz taşıdık. Şimdi ise gece seferlerimizle, kadınların güvenli bir şekilde evlerine dönmelerine öncelik vermekteyiz. Kadına yönelik şiddetin normalleştiği bir ortamda kimsenin huzur bulması mümkün olamaz. Bu nedenle kadınlara yönelik gece mekik seferlerimizi başlatarak, herkesin güvenli bir ulaşım deneyimi yaşamasını sağlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

“Mekik+ Ücretsiz Gece Ulaşım Servisi” adı altında sunulan bu hizmet, haftanın 7 günü iki farklı güzergah üzerinden gerçekleştirilecek. 3 Mayıs’ta başlayarak 12 hatla hizmet vermeye başlayan Mekik servisi, bugüne kadar 216 binden fazla yolcu taşıyarak büyük bir başarı elde etti. Gece saatlerinde sunulacak bu yeni ulaşım hizmeti sayesinde, ulaşımda güvenliğin artırılması amaçlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gecenin Güvencesi: Şişli’de Kadınlar ve Engelliler için Ücretsiz Mekik Servisi Başlıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!