G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.148.254,97

GECE YARISI AKARYAKITTA ÇIFTE İNDİRİM!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Brent petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, vatandaşların benzin ve motorin fiyatlarıyla ilgili haberleri yakından takip etmelerine neden oluyor. Gece yarısından itibaren benzin ve motorine yapılan çifte indirimle birlikte, pompa fiyatları düşüş yaşadı. Benzin fiyatlarında 1.37 TL’lik, motorin fiyatlarında ise 1.24 TL’lik bir indirim uygulandı.

Güncel verilere göre, İstanbul’da motorinin litresi 40 lira 12 kuruşken, benzinin litresi ise ortalama 42 lira 64 kuruştan satışa sunuluyor. Bu indirimlerle birlikte benzinin litresi 43 liranın altına düştü. Akaryakıt fiyatlarının belirlenmesi ise Akdeniz piyasasında işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ve dolar kurundaki değişiklikler göz önünde bulundurularak rafineriler tarafından yapılıyor. Dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatlar da rekabet koşulları ve serbest piyasa şartlarına göre, şirketler ve şehirlere göre farklılıklar gösterebiliyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun fiyat değişimlerini duyuran tek sendikası olan EPGİS, EPDK’nın suç duyurusunda bulunmasının ardından fiyat değişikliklerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı. Sendikanın dava süreci sonlanana kadar akaryakıt fiyatlarıyla ilgili bilgi verme kararı, tüketiciler arasında endişeye sebep oldu.

Sonuç olarak, vatandaşlar günlük yaşamlarında büyük bir rol oynayan benzin ve motorin fiyatlarındaki değişimleri yakından takip etmeye devam ediyor. Enerji piyasasındaki gelişmeler, rafinerilerin fiyat politikaları ve döviz kurlarındaki değişiklikler, akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde önemli rol oynamaya devam edecek gibi görünüyor. Tüketiciler, fiyat değişiklikleri konusunda bilgilendirilmeye devam edilmesi ve şeffaf bir fiyat politikasının benimsenmesini bekliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
GECE YARISI AKARYAKITTA ÇIFTE İNDİRİM!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!