G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

Gazze’deki Kadınlar için Acı Dünya Kadınlar Günü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze Şeridi’nde yaşayan Filistinli kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü ve yaklaşan Ramazan ayını buruk bir şekilde karşılıyor. İsrail’in uzun süredir devam eden saldırıları ve işgali nedeniyle açlık kriziyle mücadele eden kadınlar, acı ve umutsuzluk içinde günlerini geçiriyorlar.

Gazze’deki insanlar, beş aydır süren saldırılarla karşı karşıya, hayatta kalma mücadelesi veriyorlar. İsrail’in hava saldırıları ve ablukası, bölgeyi adeta bir açlık kuşağına çevirmiş durumda. Binlerce insan gıda ve temel ihtiyaçlardan mahrum kalırken, özellikle kadınlar ve çocuklar bu krizden en fazla etkilenenler arasında yer alıyor.

Ramazan ayını hüzünlü bir şekilde karşılayanlardan 44 yaşındaki Filistinli Buşra eş-Şafii, İsrail’in geçen hafta Beyt Lahya’yı hedef alan saldırısında ağır yaralandıktan sonra bilincini kaybeden ve Kemal Advan Hastanesinde tedavi gören teyzesine refakat ediyor.

Kadınlar, çocuklar, yaşlılar ne günahı vardı, suçları ne? Sadece güven ve barış içinde yaşamak istiyoruz. Taş üstünde taş bırakmadılar.

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 430’u çocuk, 8 bin 900’ü kadın olmak üzere 30 bin 800 Filistinli öldürüldü, 72 bin 298 kişi yaralandı.

Gazze Şeridi’ndeki 60 bin hamile kadın yetersiz beslenme, dehidrasyon ve uygun sağlık bakımı eksikliğinden muzdarip. Açlık yaşandığını ifade eden Şafii, “Çocukların ve bebeklerin durumu çok zor. Ne süt var ne bez.” İsrail’in saldırganlığı nedeniyle ölen ve yerinden edilen kadınlar için uluslararası kurumlara seslenilerek, destek talep edildi.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, “Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme” gerekçesiyle İsrail’e 7 Ekim 2023’te kapsamlı saldırı düzenledi. İsrail, 7 Ekim’deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı. İsrail ordusu ve Hizbullah arasında sınırda yaşanan çatışmalarda birçok kayıp verildi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail’in 5 aydır süren saldırıları sonucunda kadınların yaşadığı dramı bildiren bir açıklama yaptı. Gazze nüfusunun yüzde 49’unu kadınların oluşturduğu belirtilen açıklamada, kadınların sağlık, psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarını destekleme çağrısı yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazze’deki Kadınlar için Acı Dünya Kadınlar Günü!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!