G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,47
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,61
GR. ALTIN2.872,69
BTC2.148.811,47

Gazze’de Yaşlı Kadın, Torunlarını Otla Doyuruyor: Acı Dolu Anlar Kamerada!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’de yaşlı bir kadın, torunlarını doyurmak için sokaklardan topladığı otları pişirdi. Bu acı dolu anlar telefon kamerasıyla kaydedildi. Gazze’de yaşanan insani kriz, İsrail’in uzun süredir devam eden ablukası ve son dönemde artan saldırılarıyla daha da derinleşiyor. Yaklaşık 2,3 milyon Filistinli, temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor ve açlıkla mücadele ediyor. İsrail’in yardım girişlerine izin vermemesi, Gazze’nin zaten kırılgan olan ekonomisini ve yaşam koşullarını daha da kötüleştiriyor. Gazze’de insanlar yiyecek ekmek bile bulamıyor. Gazzeliler, İsrail saldırıları ve ablukanın etkisi altında hayatlarının en zor dönemlerinden birini yaşıyorlar. İnsanlar temel gıda maddelerine bile erişimde güçlük çekiyorlar. Birçok aile, un bulamadıkları için hayvan yemlerini öğütüp ekmek yapmaya çalışıyor. Ramazan ayı, bu zorlukları daha da derinden hissettiriyor.

Sosyal medyada dolaşan bir görüntüde, İsrail ablukasının neden olduğu açlıkla mücadele eden bir kadının, torunlarını beslemek için sokaklardan topladığı otları pişirdiği yer aldı. Yaşlı kadın, ne yaptığı sorusuna, gözyaşları içinde, “Biraz ot pişiriyorum. Başka ne pişireceğiz? Ne yapabiliriz?” cevabını verdi. Kendisiyle konuşan kişiye, üzüntü içinde ve ağlayarak, “Yeter oğlum, bunu daha fazla yapamam (konuşamam).” diyen yaşlı kadın, İsrail’in saldırıları altında yaşadıkları kıtlığı, “Torunlarıma yedirecek hiçbir şey bulamadım.” diyerek anlattı.

Bu olay, Gazze’deki insanların yaşadığı zorlukları ve açlığı gözler önüne seriyor. Yaşlı kadının çaresizlik içinde torunlarını doyurmak için sokaklardan ot toplaması, insanların temel gıda maddelerine bile ulaşmakta ne kadar zorlandığını gösteriyor. İsrail’in ablukası, Gazze’nin ekonomisini ve yaşam koşullarını daha da kötüleştiriyor ve insanların açlıkla mücadele etmelerini zorlaştırıyor. İnsanlar, hayvan yemleri öğüterek ekmek yapmaya çalışıyorlar ve temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekiyorlar. Ramazan ayı ise bu zorlukları daha da arttırıyor.

Görüntüler, dünya kamuoyunun dikkatini Gazze’deki insani krize çekiyor. İnsanların temel ihtiyaçlarını karşılayamadığı ve açlıkla mücadele ettiği bir ortamda, yaşlı bir kadının torunlarını doyurmak için ot pişirmesi, yürekleri dağlıyor. Bu acı dolu anlar, İsrail’in Gazze üzerindeki baskı ve ablukasının ne kadar ağır sonuçlar doğurduğunu gösteriyor. Dünya, bu tür acımasızlıklara son verilmesi için sesini yükseltmeli ve Gazze’deki insanların yaşam koşullarının iyileştirilmesi için adımlar atmalıdır. Gazze’deki insanlara yardım eli uzatılmalı ve bu insani krizin sonlandırılması için uluslararası toplum bir araya gelmelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazze’de Yaşlı Kadın, Torunlarını Otla Doyuruyor: Acı Dolu Anlar Kamerada!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!