G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.153.694,94

Gazze’de Ölü Sayısı İsrail Saldırılarıyla Artıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze’deki insani kriz, İsrail saldırılarının artmasıyla her geçen gün daha da derinleşiyor. 318 gündür devam eden saldırılar, uluslararası hukuk ve insan hakları normlarını açıkça ihlal ediyor. Bu saldırılar sadece bölgeyi değil, tüm dünyayı etkileyen derin bir ahlaki krize neden oluyor. Filistinliler aylardır büyük acılar çekiyor ve yaralarını saramadan yeni saldırılara maruz kalıyor. Son 24 saatte Gazze’de farklı bölgeleri hedef alan İsrail saldırılarında 40 Filistinli hayatını kaybederken, 134 kişi de yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 40 bin 139’a ve yaralı sayısının da 92 bin 743’e ulaştığını açıkladı. Ayrıca, enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin olduğu ancak İsrail güçlerinin bu durumu engellediği belirtildi. Sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlileri, bu nedenle cenazelere ulaşamıyorlar.

İsrail’in Gazze’ye yönelik süren saldırıları, Filistin halkının yaşamını ciddi şekilde tehdit ediyor. İsrail güçleri, sivillerin hayatını riske atarak alçakça saldırılar düzenliyor. Çocuklar, kadınlar ve yaşlılar da bu saldırılardan etkileniyor ve toplumun büyük bir bölümü travmatik deneyimler yaşıyor.

Uluslararası camia, İsrail’in bu vahşi saldırılarına karşı sessiz kalmamalı; barış ve insan hakları için gereken adımları atmalıdır. Filistin halkı, yıllardır süren zulme ve işgale son vermeyi, özgürlüklerine, haklarına ve güvenliklerine kavuşmayı hak ediyor. Dünya liderleri ve insan hakları savunucuları, bu insani krizin son bulması için acil çözümler üretmeli ve İsrail’i sorumlu tutmalıdır.

İsrail’in hukuksuz saldırılarına karşı dünya genelinde sesler yükseliyor ve tepkiler artıyor. Uluslararası toplumun bu vahşete karşı birlik olması ve Filistin halkına destek vermesi gerekmektedir. İsrail’in sivil halka yönelik saldırılarına son verilmedikçe, barış ve istikrar sağlanamayacaktır. Filistinlilerin yaşamını kaybetmesini önlemek ve insani krizi sonlandırmak için somut adımlar atılmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazze’de Ölü Sayısı İsrail Saldırılarıyla Artıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!