G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,21
CNY4,82
GBP44,72
EURO/USD1,09
BIST8.878,34
Petrol73,51
GR. ALTIN2.982,29
BTC2.330.292,54

Gazze’de Çocuklar ve Kadınlar Hedefte: BM’den Korkutucu Açıklama!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği yoğun saldırılarına devam ediyor. Bu süreçte, kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere sivil halkın hedef alınması, uluslararası toplumda geniş yankılar uyandırdı. Birleşmiş Milletler (BM), özellikle bölgedeki insani duruma ve bu saldırıların etkilerine ilişkin önemli açıklamalar yapmaya başladı.

Son verilere göre, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda ölen BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mülteciler için Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) çalışanı sayısı 231’e ulaşmış durumda. Bu rakam, durumun ne kadar ciddi olduğunu ortaya koyuyor. UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda Gazze’deki insanlık dramına dikkat çekerek, yaşananları uluslararası kamuoyuna duyurdu.

Lazzarini, özellikle Gazze’nin kuzeyinde yer alan ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı bir UNRWA okuluna gerçekleştirilen saldırınızı hatırlatarak, bu saldırıda çok sayıda çocuğun da hayatını kaybettiğini belirtti. Bir hafta içinde UNRWA’ya ait üç ayrı yerleşkeye saldırı düzenlendiğine dikkat çeken Lazzarini, bu durumu tüyler ürpertici bir gelişme olarak nitelendirdi.

Bunun yanında, Gazze’deki insani durumun kritik bir seviyeye geldiği de belirtiliyor. Lazzarini, bölgede “felaket” seviyesine ulaşan açlık koşullarının, önümüzdeki aylarda üç katına çıkabileceği yönünde raporlar bulunduğunu aktardı. Bu durum, orada yaşayan insanların hayat şartlarının giderek daha da kötüleşeceğini gösteriyor. Açıklamalar, Gazze halkının yoğun bir bombardıman altında açlık ve yoklukla mücadele etmeye devam ettiğini ortaya koyuyor.

Son olarak, uluslararası yardım kuruluşlarının Gazze’ye insani yardımların artırılacağına dair çeşitli açıklamalar yaptığını ancak bu iyileştirmelerin henüz halkın günlük yaşamında bir karşılık bulmadığını vurgulayan Lazzarini, gelecek günlerde bölgede çok daha ciddi insani krizlerin yaşanabileceği konusunda uyarılarda bulundu. İnsanlık dramının yaşandığı bu bölgedeki durumun acil müdahale gerektirdiği, dünya genelinde bu sorun üzerine düşünülmesi ve çözüm yolları araması gerekliliği bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazze’de Çocuklar ve Kadınlar Hedefte: BM’den Korkutucu Açıklama!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!