G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.154.716,32

Gazze’de Çocuk Felci Aşı Kampanyası: Çocukların Yüzde 82’si Aşılandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze’deki çocuk felci aşı kampanyasında önemli bir ilerleme kaydetti. İsrail’in işgal altındaki bölgesinde yaşanan insanlık dışı saldırılar nedeniyle Filistinliler arasında bulaşıcı hastalık riski arttı. Özellikle çocuklar için tehlike oluşturan çocuk felci vakaları artış gösterdi. Bu durum üzerine Filistin Sağlık Bakanlığı koordinesinde çocuklar için aşı kampanyası başlatıldı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze’de yapılan aşı kampanyasında çocukların yüzde 82’sinin çocuk felci aşısının ilk dozunu aldığını duyurdu. Açıklamaya göre hedeflenen çocukların yüzde 49’u kız, yüzde 51’i ise erkek çocuklardan oluşuyor. Toplamda 527 bin 776 çocuğun aşılandığı belirtildi. Bu aşı kampanyasında Birleşmiş Milletler ve diğer yardım kuruluşları da aktif destek veriyor.

Gazze’de saldırıların devam etmesine rağmen aşı kampanyası sürdürülüyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu, Dünya Sağlık Örgütü ve diğer kuruluşlar işbirliğiyle gerçekleştirilen aşı kampanyasının, Gazze Şeridi’nde 10 yaş altı 600 binden fazla çocuğu hedeflediği biliniyor. DSÖ, aşı kampanyasının 12 Eylül’e kadar devam edeceğini açıkladı.

Gazze Şeridi’nde işgal altında yaşayan Filistinliler arasında çocuk felci vakaları artış gösterince, Filistin Sağlık Bakanlığı 6 Ağustos’ta aşı kampanyasını başlattı. Bu kampanya kapsamında 446 binden fazla çocuğun aşılandığı ve sürecin başarıyla ilerlediği bildirildi. Gazze’de yaşanan zor şartlara rağmen, İsrail saldırılarına karşın aşı kampanyasının devam ettiği vurgulandı.

Çocuk felci aşılama kampanyasının Gazze’deki Filistinliler için büyük bir önem taşıdığı ve bu kampanyanın başarılı bir şekilde sürdürüldüğü belirtiliyor. Bu aşı kampanyası, Filistin Sağlık Bakanlığı, Birleşmiş Milletler, DSÖ ve diğer yardım kuruluşlarının işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. Gazze’deki çocukların sağlığını korumaya yönelik bu önemli adım, bölgedeki saldırılara rağmen devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazze’de Çocuk Felci Aşı Kampanyası: Çocukların Yüzde 82’si Aşılandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!