G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,08
CNY4,81
GBP44,54
EURO/USD1,08
BIST8.654,39
Petrol74,24
GR. ALTIN2.994,33
BTC2.326.583,14

Gazze’de Can Pazarı: İsrail’in Katliam ve Abluka Stratejisi Devam Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ile Filistin arasındaki gerilim, özellikle Gazze Şeridi’nde hızla tırmanmaya devam ediyor. Son iki haftadır, Cibaliya Mülteci Kampı da dahil olmak üzere Gazze’nin kuzey bölgesi, İsrail’in karadan ve havadan düzenlediği yoğun saldırılarla hedef alınıyor. İsrail’in bu bölgedeki askeri faaliyetleri, her geçen gün daha da şiddetli bir hal alıyor. Gazze’yi kuşatan İsrail kuvvetleri, bölgedeki giriş-çıkışları engelleyerek, Filistinlileri dar bir alanda sıkıştırmakta ve burada bir “aç bırakma” politikası izlemektedir.

Gazze’deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, yaptığı açıklamalarda, İsrail’in bu saldırılar sonucunda bölgede yaşanan insani felaketin boyutlarının giderek büyüdüğünü vurguladı. Basal, “İşgal güçleri, kuzeydeki yerleşim yerlerini sürekli olarak hedef alarak, sivil savunma ekiplerinin yaralıları tahliye etmesine de izin vermiyor” ifadesini kullandı. İsrail’in Gazze’nin kuzeyinde uyguladığı “katliam, abluka ve aç bırakma” politikası, bölgedeki Filistinlilerin yaşam koşullarını her geçen gün daha da kötüleştiriyor.

Saldırılar sırasında, İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi’nin kuzey kısmındaki Es-Saftavi, Beyt Lahiya ve Cibaliya bölgelerine yoğun saldırılar düzenledi. Görgü tanıklarının aktarımlarına göre, bu saldırılarda birçok bina havaya uçurulmuş ya da yangın çıkmış. Beyt Lahiya’daki Endonezya Hastanesi ve Gazze’nin kuzeybatısındaki Et-Tevam kavşağı çevresinde yoğun askeri hareketlilik gözlemlenirken, patlama sesleri ve silah sesleri sıkça duyulmakta. Ayrıca, İsrail ordusu, Gazze kentinin kuzeybatısındaki Şati Mülteci Kampı ve Sudaniye bölgelerini de hedef alarak ağır hava saldırıları düzenledi.

Sonuç olarak, saldırılar sonucunda dört kişi hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı. Gazze’deki sivil savunma ekipleri, özellikle Ahmed Yasin Caddesi’ne yapılan topçu saldırılarında da can kaybını doğruladı. Bunun yanı sıra, Gazze’nin orta kesimlerinde bulunan Bureyc ve Nusayrat mülteci kamplarına da topçu saldırıları düzenlendi, çok sayıda bina yıkıldı ve can kaybı olmadan bölgeden gece patlamalar duyuldu. Görgü tanıkları, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus bölgesinin de yoğun şekilde hedef alındığını aktarıyor.

İsrail’in 5 Ekim’de Cibaliya Mülteci Kampı’na yönelik başlattığı hava saldırıları, 6 Ekim’de kara saldırıları ile devam etti. Bu askeri hareketlerin, İsrail basınında “generallerin planı” olarak bilinen ve Filistinlilerin Gazze’nin kuzeyinden tahliye edilmesini öngören bir stratejinin parçası olduğuna inanılıyor. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya üzerinden Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki bazı bölgelerin haritasını paylaşarak, bu alanları boşaltmaları için Filistinlilere yönelik uyarı yaptı.

Bu “generallerin planı”, Filistinlileri Gazze’nin kuzeyinden zorla göç ettirmeyi öngörüyor. Planın uygulanması durumunda, bölgenin kuşatılması ve temel ihtiyaçların girmesine izin verilmemesi amaçlanıyor. Ayrıca bu durumda silahlı direnişçilerin zor bir seçimle karşı karşıya bırakılacağı ve bu bölgeleri terk etmeyi başaramayanların “düşman” olarak görülmesi öngörülüyor. İsrail hükümeti, bu plana ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmamış olsa da, eylül ayında bu konunun kabinede görüşüldüğü üzerine bilgiler sızmış durumda.

Görünüşe göre, hedef alınan bölgelerdeki insani durum hızla kötüleşiyor. Bu süreçte, uluslararası toplumun tepkisi ve olası çözüm yolları oldukça önem arz etmekte ancak şu anda, Filistinliler için durum kritik bir hal almış durumda.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazze’de Can Pazarı: İsrail’in Katliam ve Abluka Stratejisi Devam Ediyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!