G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.160.491,24

Gazze’de Bir Milyona Yakın Bulaşıcı Hastalık Vakası Tespit Edildi: Acil Yardım Çağrısı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’nde yaşanan bulaşıcı hastalıkların endişe verici boyutlara ulaştığını duyurdu. Bölgenin İsrail tarafından harabeye çevrilmesi ve uygulanan tam kapsamlı abluka nedeniyle yiyecek ve içecek sıkıntısı yaşanmaktadır. Gazze Şeridi’nde yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı, bunların yaklaşık 1 milyonunun bulaşıcı hastalık vakasına sahip olduğu ifade edildi. Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının son 150 gündür devam ettiğini ve bir milyona yakın bulaşıcı hastalık vakasının tespit edildiğini açıkladı. Ancak tedavi için gerekli tıbbi imkanların yetersiz olduğunu belirtti. İsrail’in kasıtlı olarak salgınları yayarak insani ve sağlık felaketlerine yol açtığına dikkat çekti ve Birleşmiş Milletler’den Gazze halkının kurtarılması için acil harekete geçmesini istedi.

Kudra ayrıca İsrail güçlerinin hastaneleri ve sağlık merkezlerini hedef alarak sağlık personelini öldürdüğünü ya da alıkoyduğunu, özellikle Gazze’nin kuzeyindeki durumunun çok daha kötü olduğunu ifade etti. İsrail ordusunun 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze’de 152 sağlık kuruluşuna saldırarak 31 hastaneyi hizmet dışı bıraktığını belirtti. Diğer yandan, Gazze’ye yapılan saldırılarda en az 30 bin 534 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 71 bin 920 kişinin yaralandığı bildirildi. Özellikle çocuk ve kadınların bu ölümler arasında büyük bir orana sahip olduğu vurgulandı. Ayrıca enkaz altında binlerce ölü bulunduğu ve halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarının hedef alınarak sivil altyapının da tahrip edildiği belirtildi.

Bölgedeki acil durumun daha da kötüleşmemesi için uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler’in derhal harekete geçmesi gerektiği vurgulandı. Gazze halkının acilen tıbbi yardım, ilaç ve diğer gerekli malzemelere erişiminin sağlanması gerektiği belirtildi. Uluslararası toplumdan İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının durdurulması ve bölgede barışın ve insan haklarının korunmasının sağlanması için adım atması talep edildi. Gazze’deki sağlık sisteminin çöküşüne engel olunması ve bölge halkının yaşam koşullarının düzeltilmesi için uluslararası çapta yardım çağrısında bulunuldu. Gazze halkının insanca yaşam koşullarına kavuşabilmesi, salgın hastalıklarla mücadele edebilmesi ve sağlıklı bir gelecek için acil ve etkili önlemlerin alınmasının gerekliliği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazze’de Bir Milyona Yakın Bulaşıcı Hastalık Vakası Tespit Edildi: Acil Yardım Çağrısı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!