G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,29
CNY4,88
GBP45,86
EURO/USD1,12
BIST9.675,68
Petrol71,45
GR. ALTIN2.897,99
BTC2.176.055,62

Gazze Şeridi’nde 1 Milyon 300 Binden Fazla Filistinli Göç Etmek Zorunda Kaldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze Şeridi’nde yaşanan zorunlu göç dalgasında, 1 milyon 300 binden fazla Filistinli çeşitli bölgelere taşınmak zorunda kaldı. Bu göç hareketlerinin büyük bir kısmı, Gazze’nin kuzeyinden güneyine doğru gerçekleşti.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam eden abluka altındaki saldırılar, bölgedeki siviller için büyük bir felakete dönüştü. İsrail’in hava ve kara saldırılarında binlerce sivil, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu binlerce sivil can verdi. Bu saldırılar sonucunda Filistinliler, daha güvenli yerlere göç etmek zorunda kaldı. Gazze’de yaşayan 1 milyon 300 binden fazla Filistinli evlerini terk etmek zorunda kaldı ve barınma merkezlerine yerleşti.

Gazze’deki Sivil Savunma Müdürlüğü’nün açıklamalarına göre, İsrail’in saldırılarının başladığı 27 Ekim tarihinden bu yana evlerini terk eden Filistinliler, barınma merkezlerinde temel ihtiyaçlarının bile karşılanmadığı koşullarda yaşamak zorunda kaldı. Birleşmiş Milletler’in raporuna göre, Gazze’deki bütün aileler en az bir kere, bazıları ise 9 kere yerinden edildi ve bu durum uluslararası insancıl hukuka aykırıdır. Gazze’ye yönelik saldırılar nedeniyle 1 milyon 300 binden fazla Filistinli göç etmek zorunda kaldı ve göçlerin çoğu kuzeyden güneye doğru gerçekleşti.

Gazze’deki siviller, İsrail’in saldırıları karşısında çaresiz kaldı. Yüzbinlerce Filistinli sığınmak için gittiği mekanlarda güvende değildi ve birçok çocuk ve kadın bu saldırılar sırasında hayatını kaybetti. Uluslararası insancıl hukuk, tüm sivillerin korunmasını garanti eder ve zorla göç ettirilme gibi kötü muamelelerin önüne geçer. Son haftalarda İsrail’in barınma merkezlerine yönelik saldırıları arttı ve Deyr el-Belah’ta bulunan Hadice Okuluna düzenlenen saldırıda 15 çocuk ve 8 kadın olmak üzere toplam 31 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

Gazze Şeridi’ndeki zorunlu göç dalgası devam ederken, bölgedeki insani krizin büyüdüğü ve uluslararası toplumun bu duruma duyarsız kalmaması gerektiği belirtiliyor.İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarına son vermesi ve Gazze’de barışın sağlanması için uluslararası toplumun müdahale etmesi gerektiği vurgulanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazze Şeridi’nde 1 Milyon 300 Binden Fazla Filistinli Göç Etmek Zorunda Kaldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!