G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

Gazze İçin İyilik Gemisi Yola Çıkıyor: Aziz Mahmud Hüdai Vakfı’ndan 332 Ton Yardım

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze’de devam eden işgal karşısında kamuoyuna acil yardım çağrısında bulunan ilk sivil toplum kuruluşlarından biri olan Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, Türk Kızılayı tarafından Filistin halkına ve Gazze’deki savaş mağdurlarına yardım etmek amacıyla hazırlanan “İyilik Gemisi” ile bu hafta 14 tır büyüklüğünde 332 ton malzeme gönderiyor. Vakfın bölgeye ulaştırdığı son yardım ile toplamda 60 tır büyüklüğünde 1.150 ton malzeme bölgeye ulaşmış olacak.

Gazze’de yaşayan Filistin halkına yönelik saldırılar devam ederken, Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı tarafından Ramazan ayının başında bölgeye 75 bin USD değerinde sıcak yemek, gıda ve içme suyu yardımı yapıldı. Ayrıca 5 tır temel gıda yardımı ve 39 tır temel gıda, barınma ve hijyen malzemeleri de gönderildi. Vakıf, Cebaliye’deki kamplarda açlıkla mücadele eden insanlara sıcak yemek dağıtımlarıyla destek olmaya devam ederken, birçok Gazzeli aileye ve öğrenciye nakdi destek sağlayarak yaşam şartlarını iyileştirme çabasını sürdürüyor.

Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, İstanbul Üsküdar’da medfun bulunan Aziz Mahmûd Hüdâyi Hazretleri’nin adını yaşatmak amacıyla kurulmuş olup, insani yardım, eğitim, basın-yayın, sosyal ve kültürel hizmetler sunmaktadır. 1985 yılında kurulan vakıf, kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşudur. Vergi muafiyeti ve izin almaksızın yardım toplama hakkı kazanan vakıf, Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (UN ECOSOC) üyesidir.

Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, Gazze’deki savaş mağdurlarına yardım etmek için Türk Kızılayı işbirliğiyle İyilik Gemisi ile malzeme gönderiyor. Vakıf, bölgedeki insanların temel ihtiyaçlarını karşılamaya devam ederken, insani yardım, eğitim ve sosyal hizmet alanlarında faaliyet göstermeye devam ediyor. İstanbul Üsküdar’da bulunan vakıf, Aziz Mahmûd Hüdâyi’nin öğretilerinden ilham alarak, yardıma muhtaç insanlara destek olmayı sürdürmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazze İçin İyilik Gemisi Yola Çıkıyor: Aziz Mahmud Hüdai Vakfı’ndan 332 Ton Yardım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!