G-QXXHXL9JW0
USD34,07
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.869,54
BTC2.178.770,94

Gaziye verilen tazminatın geri istenmesi olayı gündemde: Ferdi Çatal ne diyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri 1’inci Komando Tugay Komutanlığı’nda vatani görevini yapmakta olan Ferdi Çatal, çarşı iznine çıkan askerlere yönelik PKK’nın düzenlediği bombalı saldırıda ağır yaralandı ve sağ bacağını diz üstünden kaybetti. Protez bacak takılan Ferdi Çatal, Kayseri 2’nci İdare Mahkemesi’nde açtığı tazminat davasını kazandı. Mahkeme, Çatal’a 58 bin lira tazminatın ödenmesine karar verdi. Milli Savunma Bakanlığı, 2019 yılında söz konusu tazminatı ödedi. Ancak Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nin kararı bozması sonucu gaziye 35 bin lira fazla ödeme yapıldığı belirlendi.

Kayseri 1’inci Komando Tugay Komutanlığı, Ferdi Çatal’a tebligat göndererek 35 bin lira fazla ödeme yapıldığını ve bu miktarı geri talep etti. Tebligatta, Kayseri 2’nci İdare Mahkemesi’nin tazminat ödenmesine karar verilmesiyle Milli Savunma Bakanlığı bütçesinden 58 bin liranın ödendiği, ancak istinaf sürecinde fazla ödeme yapıldığının anlaşıldığı ve kamu alacağı oluştuğu ifade edildi. Gazi Çatal’dan, tebligatın tarihinden itibaren 1 ay içinde söz konusu 35 bin lirayı oluşacak yasal faiziyle birlikte geri ödemesi istendi.

Gazi Çatal, duruma tepki gösterdi ve devletin verdiği 58 bin liranın 35 bin lirasının geri istendiğine dair aldığı yazı hakkında açıklamalarda bulundu. Çatal, tazminat davasında aldığı paranın avukatının itirazına rağmen geri talep edilmesinin yanlış olduğunu düşündüğünü belirterek, “Biz Milli Savunma Bakanlığı’na maddi manevi tazminat davası açtık. Oradan 58 bin lira bir ödenek belirtilmişti. Bunu avukatım itiraz hakkı saklı kalarak kabul etmiş oldu. İtiraz etmiştik, tutarı arttırmak için ama aldığım 58 binin 35 binini geri isteyen bir yazı ulaştı elimize. Bir yerlerde yanlışlık olduğunu düşünüyorum çünkü devletimiz bizi hiç mağdur etmedi. Bu şekilde de etmez. Bu yanlışlığın bir an önce düzeltilmesi istiyorum” dedi.

Gazi Çatal, karara itiraz ettiklerini ve devlete isyan etmediklerini ancak durumdan üzgün olduklarını ve düzeltilmesini talep ettiklerini vurguladı. Çatal, “Devletimize isyan edemeyiz; ama üzüldüm. İtiraz ettik, inşallah hızlanır. Bunun hızlanmasını talep ediyoruz devlet büyüklerimizden. Tabii ki onlar da üzülmüşlerdir. Çünkü bile isteye zaten bizi hiçbir zaman mağdur etmediler, etmezler de. Ama bir yerde bir yanlışlık oldu belli ki, inşallah bir an önce düzeltilir” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gaziye verilen tazminatın geri istenmesi olayı gündemde: Ferdi Çatal ne diyor?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!