Gaziantep Valiliği, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Devlet Malzeme Ofisi (DMO) iş birliğiyle “DMO Sağlık ve Medikal Ürünleri Tedarikçi Günleri” adlı bir toplantı gerçekleştirildi.
Bu toplantının amacı, Gaziantep’teki sağlık ve medikal sektöründe faaliyet gösteren firmaların DMO’ya tedarikçi olma süreçlerine katkı sağlamaktır. Etkinliğe Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Vali Yardımcısı Bülent Uygur, GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak, DMO Genel Müdürü Şinasi Candan, Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Koca, Daire Başkanları ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep’in hemen hemen tüm sektörlerde üretim yapma kapasitesine sahip olduğunu ve belirli alanlarda dünya çapında etkili bir konumda bulunduğunu ifade etti.
GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak, yaptığı açılış konuşmasında, “Gaziantep, 160 farklı alanda binlerce çeşit üretimle DMO’nun en önemli tedarik şehirlerinden biri haline gelmiştir. Kentte 5 bin 200’ün üzerinde imalatçı firma bulunmaktadır. Gıda, tekstil, plastik, ambalaj, mobilya ile medikal ürünler gibi birçok sektörde üretim yapıyoruz. Yine de DMO’ya tedarik yapan firmalarımız olduğu gibi, bu alanda yeterince temsil edilmeyen birçok firma da bulunmaktadır.” şeklinde konuştu.
Bölgedeki firmaların kamu ile buluşmasına destek vermeye hazır olduklarını belirten Küçükparmak, sağlık ve medikal sektörünün kendileri için büyük önem taşıdığını söyledi. Bu alanda Odamıza üye 102 şirketin faaliyet gösterdiğine dikkat çekti ve yerli üretim ile teknolojik gelişimleri artırmayı hedeflediklerini ifade etti. “Yeterli yatırım fırsatlarını bizlerle paylaştığınız takdirde bu yatırımları Gaziantep’te gerçekleştirebiliriz. Böylece cari açığın azaltılmasına da katkı sağlayabiliriz,” diyen Küçükparmak, Gaziantep’in nitelikli ve katma değerli üretim yapma yönündeki çabalarının devam ettiğini vurguladı.
Küçükparmak, 2019’dan bu yana sanayide dönüşüm hamlesi çerçevesinde önemli adımlar atıldığını ve özellikle sağlık ile medikal sektörünün yanı sıra savunma sanayi üretimlerine de önem verildiğini belirtti. “Medikal sektörde yerlileşme sağlamak amacıyla 2019’da Valiliğimizin önderliğinde çalışmalar başlattık. Gaziantep, ülkemizin en büyük organize sanayi bölgesi, yıllık 10 milyar dolardan fazla ihracatı olan bir şehir. Bu başarıyı sağlayacağımıza inanıyorum. Toplantımızın bereketli olmasını diliyor, katılımcılara teşekkür ediyorum,” diye ekledi.
DMO Genel Müdürü Şinasi Candan ise, Devlet Malzeme Ofisi’nin çalışmalarını sürekli geliştirmekte olduğunu ve tedarikçilerin sayısını artırmak için çeşitli girişimlerde bulunduklarını ifade etti.
Toplantının sunum bölümünde DMO Daire Başkanı Gökçe Kaptan, katılımcılara kamu alımları, stratejik hedefler ve projeler, yerli ve milli üretimde DMO’nun rolü gibi konularda bilgi verdi.
Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. – GAZİANTEP