G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,61
CNY4,88
GBP44,97
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,77
GR. ALTIN2.913,81
BTC2.176.742,44

Gaziantep’te düzenlenen Aile Sempozyumu başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Aile Akademisi ve İstanbul Aile Vakfı tarafından düzenlenen sempozyum, aile değerlerinin korunması ve geliştirilmesi, aile bireylerinin bilgilendirilmesi, sorunlara çözüm odaklı yaklaşımın benimsenmesi ve sevgi ile huzurun hâkim olduğu aile yapılarının oluşturulması amacıyla gerçekleştirilmektedir. Sempozyum, Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde 15 farklı ülkeden gelen yaklaşık 100 seçkin akademisyenin katılımıyla 3 gün sürecek etkinlikte “Küresel Tehditler Karşısında Aile” temasıyla gerçekleştirilecektir.

Birleşmiş Milletler tarafından “Uluslararası Aile Haftası” etkinlikleri kapsamında 2024 yılının “Aile Yılı” olarak ilan edilmesi üzerine Gaziantep’te Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’ın katılımıyla sempozyumun açılışı gerçekleştirilmiştir. Toplamda 21 oturumun düzenleneceği sempozyumda aile kavramı farklı boyutlarıyla ele alınacaktır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, açılış programında yaptığı konuşmada Gaziantep’in yeni ufuklar ve vizyonlar arandığı önemli bir şehir olduğunu belirtmiştir. Aile kurumunun medeniyetin temel direklerinden biri olduğunu vurgulayan Kıran, ailenin korunması için atılan her adımın önemli olduğunu ifade etmiştir.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise sempozyumun açılış programında yaptığı konuşmada, küreselleşen dünya ile birlikte aile kurumunun karşı karşıya olduğu tehditlere dikkat çekmiştir. Aile huzurunun sağlanması ve geleceğe taşınması için önce bireylerin kendi içlerinde sevgi, vicdan ve rahmeti yaşatmaları gerektiğini belirtmiştir.

İstanbul Aile Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Arslan, vakfın aile yapısını korumak ve güçlendirmek amacıyla faaliyetler yürüttüğünü ifade etmiştir. Aile kavramını güçlendirmek adına düzenlenen sempozyumun önemli katkılar sağlayacağını belirten Arslan, ailenin ve nesillerin korunmasının temelinde atılacak adımların önemli olduğunu vurgulamıştır.

Açılış programı sonrasında yapılan ilk oturuma Doç. Dr. Turgay Şirin, Prof. Dr. Ruhi Ersoy ve Dr. Sarah Amjad Hussain katılmıştır. Gaziantep Üniversite Rektörü Arif Özaydın ise ailenin önemine vurgu yaparak çalıştaya katılan herkese teşekkür etmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gaziantep’te düzenlenen Aile Sempozyumu başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!