G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65

Galata Kulesi’nde Yapılacak Restorasyon Çalışmaları Nedeniyle Ziyarete Kapatılıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’un tarihi sembol yapılarından biri olan Galata Kulesi, yapılan restorasyon çalışmaları nedeniyle 23 Şubat 2024 tarihinden itibaren 1 ay boyunca ziyarete kapalı olacak. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Galata Kulesi’nin güçlendirme ve dış cephe onarımı için kapatılacağını duyurdu.

Açıklamada, geçtiğimiz yılın Kasım ayından itibaren Galata Kulesi’nin 8. katinin çatı onarım çalışmaları nedeniyle ziyarete kapatıldığı hatırlatıldı. Restorasyon süreci içerisinde kuleye ait alem konservasyonunun tamamlandığı ve alemenin orijinal yerine yerleştirildiği belirtildi. Yapının dış cephe onarımı için jeoradar çalışmaları yapılarak tespit edilen detaylara göre restorasyon çalışmalarının yapılacağı aktarıldı.

Restorasyon sürecinde Galata Kulesi’nde bulunan 400’e yakın göçmen kuş yuvasına zarar verilmeyeceği ve tüm uygulamaların kuş yuvaları ve ebabil kuşlarının göç mevsimi gözetilerek gerçekleştirileceği vurgulandı. Bu süreçte Galata Kulesi’nin depreme karşı güçlendirme ve dış cephe onarım çalışmaları sebebiyle ziyarete kapalı olacağı belirtildi.

Bu nedenle, bölgede bulunan tarih tutkunlarının ve ziyaretçilerin, 23 Şubat 2024 tarihinden itibaren 1 ay boyunca ziyarete kapatılacak olan Galata Kulesi’ni ziyaret etmeleri için alternatif planlar yapmaları gerekmektedir. Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından, ziyaretçilerin tekrar bu tarihi sembol yapının tadını çıkarması mümkün olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Galata Kulesi’nde Yapılacak Restorasyon Çalışmaları Nedeniyle Ziyarete Kapatılıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!