G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,81
CNY4,88
GBP45,02
EURO/USD1,10
BIST8.898,23
Petrol77,67
GR. ALTIN2.930,64
BTC2.092.770,20

G7 Ülkelerinden İran’ın İsrail’e Saldırısına Kınama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

G7 ülkelerinin liderlerinden gelen ortak açıklamada, Orta Doğu’daki gelişmeler ele alındı. Açıklamada, bölgedeki kötüleşen durumdan derin endişe duyulduğu belirtildi ve bölgesel aktörlere “sorumlu davranma” çağrısı yapıldı. İran’ın İsrail’e yönelik saldırısı kınanırken, İsrail’e destek verildi. Açıklamada, bu saldırının bölgesel istikrara ciddi bir tehdit oluşturduğu vurgulandı.

G7 ülkeleri, bölgede ortaya çıkabilecek tehlikeli bir saldırı ve misilleme döngüsünün kimseye fayda sağlamayacağı konusunda uyarıda bulunarak, tüm bölgesel aktörleri sorumlu ve itidalli davranmaya çağırdı. Ayrıca, Gazze’de derhal ateşkes sağlanması, rehinelerin serbest bırakılması, insani yardım akışının artırılması ve çatışmaların sonlandırılması çağrısı yaparak ABD, Katar ve Mısır’ın BM Güvenlik Konseyi kararına uygun bir anlaşma için çabalarını destekledi.

Ayrıca, İsrail ve Filistin arasında kalıcı barış için çalışılacağı ve sivil nüfusun korunması konusunda çağrıda bulunuldu. Lübnan’daki durumdan da derin endişe duyulduğu belirtilirken, Mavi Hat boyunca çatışmaların durdurulması gerektiği vurgulandı. Tüm aktörlerin sivil nüfusu korumaya çağrıldı ve Lübnan’daki acil insani yardım ihtiyacının karşılanması için kararlılık ifade edildi.

Açıklamada, uluslararası çabaların krizin çözümünde önemine dikkat çekildi. Birleşmiş Milletler’in silahlı çatışmaların çözümünde ve Orta Doğu’daki insani krizlerin hafifletilmesindeki rolü vurgulanan açıklamada, Lübnan’daki BM Geçici Gücü’nün barış ve güvenliğin tesisindeki önemine de dikkat çekildi. Son olarak, yürürlükteki BM kararları doğrultusunda misyona desteklerini güçlendireceklerini belirtildi.

Açıklamanın kaynağı İhlas Haber Ajansı (İHA) olup, editör olarak Öznur Kaya belirtilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
G7 Ülkelerinden İran’ın İsrail’e Saldırısına Kınama

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!