G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO37,83
CNY4,87
GBP44,92
EURO/USD1,10
BIST9.073,90
Petrol75,37
GR. ALTIN2.908,23
BTC2.091.748,29

Fransız Elitler Panikte: %90 Gelir Vergisi ve Harcama Artışı Planlarıyla İtalya ve İsviçre’ye Taşınma Hareketi Başladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransız elitler, ülkenin zenginlerine %90 gelir vergisi getirme planları yapan sert sol ittifakının zaferiyle panik içinde; bu nedenle, servet yöneticilerine İtalya ve İsviçre’ye taşınma konusunda yoğun bir şekilde başvuruda bulunuyor. Seçim öncesi, Emmanuel Macron’un erken seçim kararı sonrasında zengin Fransız vatandaşlarının vergisel açıdan daha uygun bölgelere taşınmayı değerlendirdikleri belirtilmişti. Ancak NHC’nin zaferi, Fransa elitlerini sert bir vergi ve harcama politikasının etkisi konusunda endişelendirerek bu düşüncelerini hızlandırdı.

Sert sol ittifakın üç yıl içinde yaklaşık 150 milyar Euro’ya mal olacağını iddia ettiği büyük harcama patlaması planları, Fransız elitlerinin endişelerini artırdı. Bu planlar arasında asgari ücretli çalışanlara yapılacak artışlar, emeklilik yaşının düşürülmesi ve temel ürünlerin fiyatlarının dondurulması gibi maddeler yer alıyor. Macron’un ekibi ise bu planların maliyetinin beklenenden daha yüksek olabileceğini ve şirketler için vergi indirimlerinin kaldırılmasının gerekebileceğini, bu durumun da gelir vergisinin yükseltilmesine neden olabileceğini belirtiyor.

Fransa’da yapılan seçimlerde NHC’nin zaferiyle sert sol ittifakın zenginlere yönelik vergi planları gündeme gelirken, bu durum Fransız elitlerini endişelendirerek İtalya ve İsviçre gibi vergisel açıdan daha uygun bölgelere taşınma konusunda düşünmeye sevk etti. Seçim öncesi dönemde zaten bazı finansal danışmanlar zengin Fransızların bu tür planlar yapabileceğini bildirmişti. Macron’un ekibi ise sert sol ittifakın planlarının maliyetinin beklenenden daha yüksek olabileceğini ve şirketler için vergi indirimlerinin kaldırılmasının gerekebileceğini vurguluyor.

Sonuç olarak, Fransa’da yapılan seçimlerde sert sol ittifakın zaferiyle beraber ülkenin zenginleri için %90 gelir vergisi getirme planları gündeme gelmiş ve bu durum Fransız elitlerini zenginlere yönelik vergi ve harcama politikalarının etkileri konusunda endişelendirmiştir. Macron’un ekibi ise bu planların maliyetinin yüksek olabileceği uyarısında bulunarak şirketler için vergi indirimlerinin kaldırılmasının gerekebileceğini belirtmiştir. Bu durum, Fransız elitlerini İtalya ve İsviçre gibi vergisel açıdan daha uygun bölgelere taşınma konusunda düşünmeye yönlendirmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fransız Elitler Panikte: %90 Gelir Vergisi ve Harcama Artışı Planlarıyla İtalya ve İsviçre’ye Taşınma Hareketi Başladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!