G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65

Fransız Donanması Kuantum Teknoloji Sensörünü Teslim Aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransız Donanması, ilk seri üretim kuantum teknoloji sensörünü teslim aldı. Fransa Savunma İnovasyon Ajansı’nın (AID) Başkanı Patrick Aufort, Fransız Donanması’nın yeni sensörü teslim aldığını duyurdu. Ülke, 2022 yılında kuantum teknolojilerine 1.8 milyar euro yatırarak yeni bilgi işlem, iletişim ve algılama biçimleri oluşturmayı hedefliyor. Bu sensör, deniz tabanını haritalandırmak için kullanılan bir tür kuantum gravimetredir.

Defense News’in haberine göre, Fransa ayrıca radar ve iletişim de dahil olmak üzere elektromanyetik spektrumdaki emisyonları yakalama olasılığını artıracak kuantum tabanlı elektronik harp sensörlerini geliştirmeye odaklanıyor. Fransız Ulusal Havacılık ve Uzay Araştırma Ofisi (ONERA), kuantum gravimetreler üzerinde çalışmalarını 2006 yılından bu yana sürdürüyor ve bu alanda ilerlemeler kaydediyor.

Patrick Aufort, kuantum teknolojilerinin tespit yeteneklerini ve bant genişliklerini artırarak daha geniş bir spektrumda anında tespit imkanı sağladığını belirtti. Ayrıca, kuantum tabanlı elektronik harp sensörleri, lazerle soğutulan kuantum bitlerini kullanarak elektromanyetik dalgaların etkileşimini ölçebiliyor.

Fransa özellikle Thales ile kuantum sensörler üzerinde çalışmaktadır ve gelecek beş yıl içinde bu çalışmaların meyvelerini vereceği öngörülmektedir. Kuantum gravimetreler, yerçekimindeki değişiklikleri ölçerek düşman denizaltılarını tespit etmek için kullanılabilir.

Avrupa Liderlik Ağı’nın 2020 politika özeti, denizaltıların bu tür sensörlere karşı korunmasını sağlayacak bir yöntemin henüz bulunmadığını belirtmektedir. Bu nedenle, sensörün ileride navigasyon ve düşman denizaltılarının tespiti gibi alanlarda kullanılması beklenmektedir.

DGA, Mart ayında beş yerli bilgisayar araştırma girişimiyle iş birliği yaparak Fransa’nın 2032’ye kadar iki evrensel kuantum bilgisayar prototipi geliştirmeyi hedeflemiştir. Evrensel kuantum bilgisayarlar, klasik ve kuantum bilgisayar güçlerini birleştirerek fiziğin simülasyonunu mümkün kılan bilgisayarlardır.

Son olarak, Fransa’nın kuantum teknolojilerindeki ilerlemeleri ve Savunma İnovasyon Ajansı’nın geleceğe yönelik planları göz önüne alındığında, ülkenin savunma ve teknoloji alanında önemli bir yol katettiği söylenebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fransız Donanması Kuantum Teknoloji Sensörünü Teslim Aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!