G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO37,93
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,11
BIST9.907,94
Petrol73,61
GR. ALTIN2.872,91
BTC2.171.047,36

Fransa Ordusu, Ukrayna’da Görev Yapmaya Hazır mı? Üçüncü Dünya Savaşı Tehlikesi Sönük mü Kalacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransız askerlerinin Ukrayna’ya gönderilmesi fikri, Fransa’da çeşitli senaryoların tartışılmasına neden oldu. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Batılı askerlerin Ukrayna’ya konuşlandırılması önerisinin ortaya atılmasının ardından, Ukrayna cephesinin çökmesiyle Fransa-Rusya çatışması ve Üçüncü Dünya Savaşı tehlikeleri gündeme geldi.

Fransız askerlerinin Ukrayna’ya fabrikalar kurarak ekipman üretmek veya tamir işlemleri yapmak gibi görevlerle konuşlandırılabileceği bir senaryo öne çıktı. Ancak bu durumun gerilimi artırabileceği ve Rus ordusunun fabrikaları hedef alabileceği endişesi dile getirildi. İkinci senaryoda ise Fransız ordusunun mayın temizleme çalışmalarına katılabileceği ancak aktif olarak çatışmalara müdahil olmayacağı belirtildi.

Üçüncü senaryo Ukrayna’nın liman kenti Odesa’nın Fransız askerleri tarafından savunulmasıyla ilgiliydi. Bu senaryoda amaç, Ukrayna’nın tahıl koridorunu korumak olabileceği ve Fransız askerlerinin konuşlandırılmasının yanı sıra hava savunma sistemi kurulacağı vurgulandı. Dördüncü senaryoda ise Fransız ordusunun savunma alanı oluşturarak Ukrayna ordusunu destekleyeceği ve belirli görevlerde yer alacağı ön görüldü.

Son ve beşinci senaryo ise en riskli senaryolar arasındaydı. Bu senaryoda Fransız askerlerinin Ukraynalılara karşı savaşta yer alacağı ve Ruslarla çatışacakları belirtildi. Bu durumun ise Üçüncü Dünya Savaşı tehlikesini doğurabileceği vurgulandı. Dördüncü ve beşinci senaryoların, Ukrayna cephesinin çökmesi durumuna tepki olarak planlandığı ve Fransız askerlerinin müdahil olabileceği ifade edildi.

Fransa’nın Ukrayna’ya asker gönderme olasılıkları, Fransa ve Rusya arasında olası bir çatışma riskini ve Üçüncü Dünya Savaşı tehlikesini gündeme getirdi. Macron’un önerisi üzerine tartışılan senaryolar arasında ekonomik amaçlarla fabrikaların kurulması, mayın temizleme çalışmaları ve savunma alanlarının oluşturulması gibi farklı görevlerin yer alması dikkat çekti. Ancak en riskli senaryo, Fransız askerlerinin doğrudan savaşa katılması ve Üçüncü Dünya Savaşı ihtimalini gündeme getirmesi oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fransa Ordusu, Ukrayna’da Görev Yapmaya Hazır mı? Üçüncü Dünya Savaşı Tehlikesi Sönük mü Kalacak?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!