G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.864.732,63

Fransa Lideri Macron’un Ukrayna’ya Asker Gönderme Önerisi NATO’yu Böldü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, Ukrayna’ya asker gönderme önerisi, Batı ülkeleri arasında tartışma yarattı. Rusya’nın uyarıları sonrasında, NATO üyesi ülkeler öneriye destek vermedi. ABD, İngiltere ve Almanya gibi ülkeler, Ukrayna’ya kara asker göndermeyeceklerini açıkladılar ve Macron’un önerisini reddettiler.

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, öneriyi reddederek Ukrayna’ya asker gönderilmeyeceğini belirtti. İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’ın sözcüsü de geniş çaplı asker konuşlandırma planlarının olmadığını dile getirdi. ABD Başkanı Joe Biden ise Kiev’e askeri yardım gönderilmesi gerektiğine inanıyor ancak savaşmak için asker göndermeyeceklerini açıkça belirtti.

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, Batılı birliklerin Ukrayna’ya gönderilmesine karşı olduklarını açıkladı ve İspanyol askerinin barış istediklerinden dolayı Ukrayna’ya gönderilmeyeceğini belirtti. NATO ülkeleri arasında, Polonya ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkeler de Macron’un önerisine karşı olduklarını ifade ettiler. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de ittifakın Ukrayna’ya muharip birlik gönderme planının olmadığını vurguladı.

Sonuç olarak, Fransa lideri Macron’un Ukrayna’ya asker gönderme teklifi, pek çok Batı ülkesi tarafından reddedildi. Rusya’nın uyarıları ve NATO ittifakının tutumu neticesinde, askeri destek sağlanmayacak olsa da Ukrayna’ya askeri yardım devam edecektir. Macron’un önerisinin NATO tarafından kabul görmemesi, Ukrayna’daki krize yönelik uluslararası müdahale konusunda farklı bakış açılarını gözler önüne sermiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fransa Lideri Macron’un Ukrayna’ya Asker Gönderme Önerisi NATO’yu Böldü!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!