G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.167.650,11

Fransa, Filistinli Mültecilere Yardım İçin 30 Milyon Euro Bağışlayacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christophe Lemoine, ülkesinin bu sene Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) faaliyetlerine 30 milyon euro katkı sağlayacağını açıkladı. Lemoine, Fransa’nın, İsrail makamlarının Gazze Şeridi’nin kuzeyine insani yardımı yasaklaması konusunda endişelerini dile getirdi. Bölgede açlıkla mücadele eden siviller olduğuna dikkat çeken Lemoine, İsrail’in bu kararlarını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini belirtti.

UNRWA’nın Gazze’deki siviller için önemli bir rol üstlendiğini vurgulayan Lemoine, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Gazze’deki insani yardım engellerini kaldırma çağrısına destek verdi. Fransa’nın bu yıl UNRWA’ya 30 milyon euro katkı sağlayacağını belirten Lemoine, bu desteğin Ajans’ın nefret ve şiddet içermeyen bir şekilde görevlerini yerine getireceğine olan güvenlerini yansıttıklarını söyledi.

İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinde Gazze’ye başlattığı saldırılarla UNRWA’ya yönelik karalama kampanyasını hatırlatan Lemoine, Ajans’ın kapatılması gerektiği yönündeki iddiaların kanıtlanamadığını belirtti. İsrail’in UNRWA’yı hedef göstermesiyle birlikte Avustralya, Kanada, İsveç ve Avrupa Birliği gibi ülkeler bağışlarını dondursa da, İsrail’in suçlamalarının yeterince desteklenememesi üzerine bu ülkeler kararlarını gözden geçirmiş ve Ajans’ı finanse etmeye devam etme kararı almıştır.

UNRWA’nın Gazze’nin kuzeyinde insani yardım faaliyetlerine devam etme hakkı gasp edilirken, Lemoine ve Fransa hükümeti bu duruma karşı çıkarak Ajans’ın önündeki engellerin kaldırılmasını talep etmektedir. Fransa’nın UNRWA’ya yapacağı 30 milyon euroluk katkı, Ajansın milyonlarca Filistinliye sağladığı yardımların devamlılığını sağlamak üzere planlanmıştır. İsrail’in UNRWA’ya karşı yürüttüğü kampanyaya karşın, Avrupa Birliği gibi önemli aktörlerin Ajans’a destek vermeye devam etmesi, Filistinli mültecilere yönelik yardımların sürdürülmesinde önemli bir rol oynamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fransa, Filistinli Mültecilere Yardım İçin 30 Milyon Euro Bağışlayacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!