G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,82
GBP45,34
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,92
GR. ALTIN2.833,81
BTC2.146.296,58

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Erken Genel Seçimleri Kaybettiğini Kabul Etti Ama İstifa Etmeyecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, erken genel seçimlerde ağustos ortasına kadar yeni bir hükümet kurmayı bekleyeceğini ve istifa etmeyeceğini kabul etti. Macron, France 2 ve Radio France ortak yayınının Eyfel Kulesi yakınlarında yapıldığı bir röportajda bu kararını açıkladı. Erken genel seçimlerin ardından RN partisinin Meclis’te en çok sandalye sayısına ulaşması hakkında konuşan Macron, bu durumu “kötü bir şey” olarak nitelendirdi. Seçimlerde herhangi bir partinin tam anlamıyla kazanmadığını savundu ve hükümetin kurulması için tavizler verilmesi gerektiğini belirtti.

Yeni Halk Cephesi’nin salt çoğunluk elde edemediğini ve 100 milletvekiline ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Macron, hükümetin ağustos ortasında kurulacağını açıkladı. Kendisine yöneltilen istifa sorusuna ise Macron, Fransız halkının kendisine verdiği görevi tam olarak yerine getireceğini ve istikrar dilediğini söyledi. Macron, aşırı sağın Fransa’ya özgü bir durum olmadığını belirterek, aşırı sağın Avrupa genelinde yükseldiğini ifade etti.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını ve Rusya-Ukrayna Savaşı’nı eleştiren Macron, İsrail’in kendisini müdafaa etme hakkı olduğunu savundu. Olimpiyat Oyunları kapsamında yapılan eleştirilere de yanıt veren Macron, siyaset ve sporun ayrı olması gerektiğini vurguladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Paris’e gelmesi durumunda “başbakan” gibi ağırlanacağını söyleyen Macron, Gazze ve işgal altındaki topraklarda yaşananların kabul edilemez olduğunu belirtti.

Macron, Olimpiyat Oyunları’nın açılış töreninin 26 Temmuz’da Sen Nehri’nde gerçekleşeceğini teyit etti. Macron’un sözlerine göre, hükümetin kurulması ve ülkenin genel politikaları konusundaki kararlar, ağustos ortasından itibaren ele alınacak. Macron, seçim sonuçlarını kabul ederken istifa etmeyeceğini belirtti ve Fransa’nın politik vizyonunu korumaya devam edeceğini açıkladı. Macron’un açıklamaları, Fransa’nın iç politikasında ve uluslararası ilişkilerinde gelecekte izlenecek yol konusunda önemli ipuçları verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Erken Genel Seçimleri Kaybettiğini Kabul Etti Ama İstifa Etmeyecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!