G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,65
CNY4,86
GBP44,95
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
Petrol80,28
GR. ALTIN2.914,97
BTC2.147.598,18

Florida’da Kasırga Panik Dalgası: Milton Yolda, Hayatlar Tehlikede!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Florida eyaleti, geçtiğimiz günlerde 227 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Helene Kasırgası’nın tahribatıyla baş etmekte iken, yeni bir tehlike ile karşı karşıya. Milton Kasırgası’nın 9 Ekim 2024 tarihinde eyaletin batısındaki Tampa Körfezi’nden karaya ulaşması bekleniyor. ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Milton’un Florida üzerinden geçişi sırasında kasırga statüsünü koruyarak tehlikeli etkiler yaratabileceğini bildirdi.

Milton Kasırgası’nın şiddeti, 5. kategoriye yükseldi. Federal Afet ve Acil Durum Yönetim Ajansı (FEMA) Florida Direktörü Kevin Guthrie, bu durumu değerlendirerek, eyaletin 2017 yılında yaşadığı Irma Kasırgası sonrasındaki en büyük tahliye için hazırlandığının altını çizdi. Guthrie, özellikle Tampa Körfezi bölgesindeki sakinleri, kasırga nedeniyle tahliye olmaları gerektiği hususunda uyardı ve bu tahliyenin er geç yapılması gerektiğini vurguladı. Eğer bölge erkenden terk edilirse, olası can kayıplarının “yüzde 100 önlenebileceği” konusunda bilgi verdi.

Eyalet yetkilileri, en az 50 ilçeyi kapsayan bir tahliye emri yayınlarken, vatandaşlardan birkaç gün yetecek şekilde yiyecek, su, ilaç ve pillerden oluşan afet çantaları hazırlamaları çağrısında bulundu. Ulusal Kasırga Merkezi, Milton Kasırgası’nın Meksika Körfezi’nde hızla güçlenmeye devam ettiğini belirtti. Duyurulan bilgilere göre, kasırga çarşamba akşamı “yaşamı tehdit eden” bir fenomene dönüşerek karaya ulaşacak ve bazı bölgelerde, özellikle de Tampa Körfezi’nde, 3 metrelik yıkıcı dalgalara sebep olabileceği tahmin ediliyor.

Florida eyaletinin, Helene Kasırgası sonrası zararları bertaraf etmeye çalışırken, Milton Kasırgası’nın da ağır hasar verebileceği konusunda endişeler artıyor. Eyalet Valisi Ron DeSantis, Milton’un etkilerinin ciddi olacağını ve yaklaşık 4 bin Ulusal Muhafız’ın yerel ekiplerle birlikte enkaz kaldırma çalışmalarında yer aldığını bildirdi.

Önceki dönemlerde Helene Kasırgası’nın Florida’nın kuzeybatı kıyılarına 26 Eylül 2024 tarihinde yaklaşık 225 kilometre hızla vurduğu açıklanmıştı. Bu kasırga, Georgia, Virginia, South Carolina, North Carolina ve Tennessee’yi de dahil olmak üzere geniş bir alanda etkisini gösterdi. Florida’da, 1,2 milyonun üzerinde, Georgia’da ise 1 milyon konut ve iş yerinde elektrik kesintisi yaşanmıştı. ABD Başkanı Joe Biden, Helene Kasırgası’nın yol açtığı hasarın hâlâ hissedildiği Florida için acil durum ilanını onaylamıştı.

Sonuç olarak, Florida eyaleti yeni bir kasırga tehdidi ile karşılaşırken, geçmişte yaşadığı felaketten dolayı hazırlıkları büyük bir titizlikle sürdürüyor. Yetkililerin uyarıları ve alınan önlemler, bölge sakinlerinin güvenliği açısından son derece önemli. Eyaletteki insanlar, Milton Kasırgası’nın getirebileceği yıkıcılığa karşı oldukça dikkatli ve hazırlıklı olmalılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Florida’da Kasırga Panik Dalgası: Milton Yolda, Hayatlar Tehlikede!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!