G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO37,85
CNY4,82
GBP44,97
EURO/USD1,11
BIST9.774,49
Petrol73,10
GR. ALTIN2.797,28
BTC2.091.651,36

Fitch Ratings’ten Türkiye’ye Müjde: Kredi Notu Yükseltildi, Not Görünümü Pozitife Çekildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings, Türkiye’yi değerlendiren yeni bir rapor yayınladı. Bu rapora göre Türkiye’nin kredi notu yükseltilirken not görünümü de pozitife çekildi. Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye’nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunun “B”den ‘B+’ya yükseltildiğini ve not görünümünün “pozitif” olarak belirlendiğini aktardı. Bu not artışının arkasında makroekonomik ve dış kırılganlıkları azaltmada para politikasının daha etkili olması, politikaların dayanıklılığının artması gibi faktörlerin yer aldığı ifade edildi.

Enflasyon beklentilerinin düşmesi ve dış likidite risklerinin azalmasıyla birlikte Türkiye’nin daha olumlu dış finansman koşulları, yüksek rezervler, düşük döviz korumalı mevduatlar ve daralan cari işlemler açığının olduğu belirtildi. Bunun sonucunda pozitif görünümün Türkiye’nin genel makroekonomik politika duruşunun enflasyonla uyumlu olması, daha düşük cari açık ve güçlü likidite tamponlarının dış kırılganlıkların azalmasını desteklediği vurgulandı. Fitch’in not artışı sonrası diğer 3 kredi kuruluşunda da Türkiye’nin görünümü pozitif olarak değerlendirildi.

Açıklamada, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2,8 büyümesinin beklendiği ve büyüme oranının 2025 yılında yüzde 3,1’e çıkabileceği belirtildi. Ayrıca mart ayındaki yerel seçimlerin bir politika değişikliğine yol açmayacağı ifade edildi. Fitch Ratings, 8 Eylül 2023’te Türkiye’nin kredi notunu “B” olarak teyit ederken not görünümünü “durağan”a çıkarmıştı. Şimdi ise Fitch’in takvimine göre bir sonraki değerlendirme 6 Eylül tarihinde yapılması planlanıyor. Bu değerlendirme sonrasında Türkiye’nin kredi notu ve görünümünde olası değişiklikler olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fitch Ratings’ten Türkiye’ye Müjde: Kredi Notu Yükseltildi, Not Görünümü Pozitife Çekildi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!