G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,85
CNY4,80
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,83
GR. ALTIN2.821,42
BTC1.981.130,74

Fitch Ratings Türkiye’nin Kredi Notunu Yükseltti: Yıl Sonu Enflasyon Tahmini Yüzde 43!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fitch Ratings, son açıklamasında Türkiye’nin kredi notunu B+’dan BB-‘ye yükselttiğini duyurdu. Ayrıca görünümü de pozitiften durağana çekti. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch, Türkiye’nin beklenen bu kararı vererek enflasyon tahminini yüzde 43 olarak belirledi. Ayrıca büyüme beklentisini de yüzde 3,5 olarak açıkladı. Fitch, bu kararını 8 Mart 2024’te almıştı ve görünümü pozitif olarak belirlemişti.

Fitch son açıklamasında, Türkiye’nin kredi notunu yeniden değerlendirerek yükseltti. Bu kararın arkasında pozitif reel faiz oranları, düşük cari açık ve kur korumalı mevduatlardaki düzenli ve kademeli düşüş gibi faktörler yatıyor. Bu durumun dış ticaret dengesini güçlendireceği ve ekonomiyi destekleyeceği belirtildi. Fitch analistleri ayrıca, enflasyonun yıl sonunda yüzde 43 olacağını tahmin ederken, 2025 yılı için de büyüme beklentisini yüzde 2,8 olarak açıkladı.

Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu yükseltmesiyle birlikte diğer derecelendirme kuruluşları da benzer adımlar atmıştı. Daha önce Moody’s, Temmuz ayında Türkiye’nin kredi notunu 2 kademe artırarak “B3″ten “B1″e çekmiş ve pozitif görünümü korumuştu. Diğer bir derecelendirme kuruluşu olan S&P ise Mayıs ayında Türkiye’nin kredi notunu B+’ya yükseltmişti. Tüm bu kararlar, Türkiye’nin ekonomik durumunun ve finansal göstergelerin iyileştiğine işaret ediyor.

Ekonomistler, Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu yükseltmesini olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyor. Bu kararın yatırımcı güvenini artıracağı ve Türkiye’ye olan uluslararası sermaye girişlerini olumlu etkileyeceği belirtiliyor. Özellikle enflasyon ve büyüme beklentilerindeki iyimserlik, Türkiye’nin ekonomik geleceği hakkında olumlu sinyaller veriyor. Fitch’in bu kararı, Türkiye’nin ekonomik reform sürecinde aldığı ilerlemeyi de gösteriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fitch Ratings Türkiye’nin Kredi Notunu Yükseltti: Yıl Sonu Enflasyon Tahmini Yüzde 43!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!