G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,88
CNY4,88
GBP45,49
EURO/USD1,11
BIST9.202,67
Petrol75,64
GR. ALTIN2.917,75
BTC2.087.943,21

Fırtınada denize giren genç kurtarıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’da etkili olan yaklaşık 70 km/saat hızındaki fırtına, Konyaaltı Sahili’nde dev dalgaların oluşmasına neden oldu. Genç bir adam olan Bedirhan Kiril denize girdi ancak dalgalar tarafından açığa sürüklenerek yardıma ihtiyaç duydu. Vatandaşların ihbarı üzerine İbrahim Sunduvaç adlı dalış eğitmeni denize girerek Kiril’in yanına ulaşmaya çalıştı ancak dev dalgaların etkisiyle kıyıya ulaşamadı. Bunun üzerine deniz polisi, insansız cankurtaran robotunu kullanarak Kiril ve Sunduvaç’ı kurtardı. Kiril, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Dalış eğitmeni Sunduvaç, olayı şu şekilde anlattı: “Can yeleğimi giyerek suya atladım. Diğer ekipmanım olmadan Kiril’i sakinleştirmeye çalıştım. Önce kıyıya gelmeyi denedik ancak başaramayınca tekrar açığa doğru yüzdük. Daha az dalga etkisiyle ilerlememiz gerekiyordu. Sonrasında yavaş yavaş yüzmeye devam ettik ve kıyıya ulaşmaya çalıştık. Neyse ki insansız cankurtaran robotu ve ekipler yardıma geldi ve Kiril’i kurtarabildik. Bu tür havalarda denize girmemek çok önemli.”

Olay sonrası Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan Kiril’in durumunun iyi olduğu belirtildi. Dalış eğitmeni Sunduvaç ise cesur davranışıyla büyük takdir topladı. Fırtınalı havalarda denize girmenin tehlikeli olabileceği konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunuldu. Antalya’da hâlâ etkisini sürdüren fırtına nedeniyle sahil bölgelerinde dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Güvenlik önlemlerini almadan denize girmemek ve yetkililerin uyarılarını dikkate almak önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fırtınada denize giren genç kurtarıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!