G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,58
CNY4,86
GBP45,06
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,47
GR. ALTIN2.884,92
BTC2.137.234,17

Filistin Zulmüne Dikkat! Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektöründen Çarpıcı Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Filistin halkının maruz kaldığı zulmün dünya çapında tepki çekmesi ve Gazze’deki vahşet hakkında açıklamalarda bulundu. Tarhan, insanların ölüm ve felaket karşısında gösterdiği soğukkanlı duruşun dikkat çekici olduğunu ve Filistin halkının nebevi ahlak sergileyerek dünya genelinde sorgulamalar başlattığını ifade etti. Ayrıca, İslamofobinin sorgulandığı ve İslamiyet’e duyulan sempatinin arttığını belirtti.

Tarhan, doğu toplumlarında hakikati arama eyleminin önemine vurgu yaparak, baskı kültürünün varlığından ve otoriter yönetimlerin etkisinden bahsetti. Doğu toplumlarının batı kültürüne eğilim gösterdiğini ve yeni kuşakların batı değerleriyle yetiştirildiğini dile getiren Tarhan, farkındalık eksikliğinin doğu toplumlarının ortak sorunu olduğunu belirtti.

Gazze’deki durum hakkında konuşan Tarhan, toplum desteğiyle Filistin halkının yaralarının sarılabileceğini ve siyasi çözümlerin zor olduğunu vurguladı. Duyarlılık ve farkındalık gerekliliğine değinen Tarhan, Gazzeli mazlumlarla empati kurmanın önemine dikkat çekerek insanların yaşananları unutmaması gerektiğini aktardı. Ayrıca, insanların bireysel olarak ne yapabileceklerini sorgulamalarının ve harekete geçmelerinin gerekliliğine vurgu yaptı.

Tarhan, yayınladıkları manifestonun bu olayları fırsata çevirmek için herkesin kendisini sorgulayıp harekete geçmesinin önemli olduğunu belirtti. Son olarak, Gazze’de yaşanan acıların unutulmaması ve toplumların desteğiyle yaraların en kısa sürede sarılacağına inandığını ve güvenli bir ortamın sağlanmasıyla çözümün mümkün olduğunu ifade etti. Tarhan’a göre, bireylerin çözüm üretme konusunda fark yaratabileceği ve toplumsal tepki ile yaraların daha kolay sarılabileceği de önemli bir nokta olarak öne çıktı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Filistin Zulmüne Dikkat! Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektöründen Çarpıcı Açıklamalar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!