G-QXXHXL9JW0
USD34,06
EURO38,07
CNY4,84
GBP45,45
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,45
BTC2.161.257,70

Filistin Kızılayı: İsrail Hastaneleri Kuşatıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Filistin Kızılayı, İsrail’in işgal altındaki Tulkerim kentinde hastaneleri kuşattığını duyurdu. İsrail’in geçen hafta 2 gün boyunca Tulkerim’e yönelik saldırılarını sürdürdüğü ve 4 Filistinliyi öldürdüğü belirtildi. Filistin Kızılayı, İsrail’in kenti kuşatmaya devam ettiğini açıkladı. Ayrıca, İsrail ordusunun Tulkerim Mülteci Kampı’nı sıkı ablukaya aldığı ve bölgedeki altyapı ile evlere zarar verdiği ifade edildi.

Filistin Kurtuluş Örgütü’nün açıklamasında, Batı Şeria’daki saldırı ve kuşatmaların Gazze Şeridi’nde devam eden soykırımla bütünleştiği belirtildi. İsrail’in Filistin halkını korkutup ulusal haklarını inkar etmeyi hedeflediği vurgulandı. Filistin halkının topraklarına bağlılığından taviz vermeyeceği ve İsrail’in tehcir etme ve etnik temizlik politikalarına karşı duracağı ifade edildi. Ayrıca, İsrail saldırılarına karşı tüm düzeylerde harekete geçileceği ve Filistin’in köy ve kamplarında birlik sağlanacağı çağrısı yapıldı.

İsrail ordusunun 28 Ağustos’ta Batı Şeria’da başlattığı “geniş çaplı” saldırılarda en az 29 Filistinlinin öldüğü, birçok kişinin yaralandığı ve bazı yaralıların durumunun kritik olduğu bildirildi. Filistin Kızılayı ve Filistin Kurtuluş Örgütü, İsrail’in saldırgan politikalarına karşı uluslararası düzeyde harekete geçilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Genel olarak, İsrail’in Filistin topraklarına yönelik saldırgan politikaları ve Filistin halkına karşı uyguladığı baskılar uluslararası toplumda endişe yaratmaktadır. Filistin halkının direnişi ve ulusal birliği, İsrail’in zulmüne karşı güçlü bir şekilde karşılık vermektedir. Uluslararası toplumun da bu konuda harekete geçerek İsrail’in saldırgan politikalarına son vermesi ve Filistin halkının haklarını koruması gerekmektedir. Son olarak, tüm tarafların barışçıl bir çözüm bulma yolunda adımlar atması ve şiddete son verilmesi gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Filistin Kızılayı: İsrail Hastaneleri Kuşatıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!