G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,00
CNY4,84
GBP45,62
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol73,24
GR. ALTIN2.885,15
BTC2.165.477,16

Fidan ve Bayramov’dan Güçlü Azerbaycan-Türkiye İlişkileri İçin Kararlılık Başlıklı ortak basın toplantısından çarpıcı detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Ankara’da düzenlenen görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi. Fidan, geçen yıl 5 Temmuz’da Azerbaycan’ın Şuşa kentinde gerçekleşen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Gayriresmi Zirvesi’nde Bayramov ile bir araya geldiklerini açıkladı. Fidan, Bayramov’a nazik ev sahipliği için teşekkürlerini iletti.

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki kardeşlik ilişkilerini vurgulayan Fidan, her iki ülkenin ortak tarih, kültür, dil ve kimlik temelleri üzerinde yükselen benzersiz bir ilişkiye sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin Azerbaycan’ın Karabağ bölgesindeki haksız işgaline karşı sarsılmaz bir şekilde destek verdiğini ve bu desteğin devam edeceğini söyledi.

Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in imzaladığı Şuşa Beyannamesi ile Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin müttefiklik seviyesine yükseldiğini ve bu ilişkilerin daha da ileriye götürülmesi için yoğun çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti. Ekonomik ilişkilerin memnuniyet verici bir seviyede olduğunu belirten Fidan, enerji alanında işbirliğini ilerletme kararlılıklarını vurguladı.

Görüşmede Güney Kafkasya’da kalıcı barış ve istikrarın sağlanması, bölgesel ve küresel meselelerin ele alınmasıyla ilgili olarak ortak bir anlayışı paylaştıklarını belirten Fidan, TDT’nin kurumsal çalışmalarının güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Ayrıca, bölgesel bağlantısallık, lojistik yolları ve kalkınma konularıyla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını dile getirdi.

Bayramov ise Türkiye’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaret hacminin arttığını ve enerji alanındaki iş birliğinin önemli olduğunu kaydetti. Karabağ Savaşı’nın Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine tarihi bir önem kattığını vurgulayan Bayramov, Ermenistan’ın bölgedeki toprak iddialarının barış sürecinin önündeki en büyük engel olduğunu ifade etti.

Bayramov, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki stratejik ortaklık ve müttefiklik ilişkilerinin bölgesel barış ve istikrara katkı sağlayacağını belirtirken, Bakü’de kurulan Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi’nin öğrenci kabulünün tamamlandığını ve yeni eğitim yılında öğrencilerini karşılayacağını duyurdu. Karabağ Zaferi’nin bölgede yeni olanaklar açtığını belirten Bayramov, Azerbaycan ile Türkiye’nin ortak çalışmalarla bölgede barış, huzur ve istikrar sağlayacaklarını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fidan ve Bayramov’dan Güçlü Azerbaycan-Türkiye İlişkileri İçin Kararlılık Başlıklı ortak basın toplantısından çarpıcı detaylar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!